Ce este hygge?

Ce este hygge?

Greu de explicat și chiar mai greu de pronunțat, cuvântul danez „hygge” (pronunțat „hoo-gah”) a explodat în popularitate în întreaga lume. Se traduce aproximativ prin „comoditate”, dar înseamnă mult mai mult decât atât. Deci, ce este hygge, de fapt? Citiți mai departe pentru a afla!

Ce înseamnă hygge?

Hygge este la fel de danez ca æbleskiver și merge departe în iluminarea sufletului danez. În esență, hygge înseamnă a crea o atmosferă caldă și a te bucura de lucrurile bune din viață alături de oameni buni. Strălucirea caldă a lumânărilor este hygge. A te relaxa cu o persoană dragă pentru un film - și asta este hygge. Și nu există nimic mai hygge decât să stai cu prietenii și familia, să discutați despre lucrurile mari și mici din viață. Poate că hygge explică de ce danezii sunt unii dintre cei mai fericiți oameni din lume.

Originile hygge-ului danez

Hygge nu își are originea în limba daneză, ci în vechea norvegiană, unde însemna ceva de genul „bunăstare”. A apărut pentru prima dată în scrierea daneză pe la sfârșitul secolului al XVIII-lea și danezii l-au îmbrățișat de atunci. Un lucru bun despre hygge este că îl poți aplica oriunde, iar danezii îl alocă cu generozitate în tot ceea ce este obișnuit, așa cum vei afla cu siguranță în vizita ta în Danemarca.

Sezonul de vârf al hygge-ului

Sezonul de vârf al hygge-ului este Crăciunul. Danezii duc un stil de viață secular, dar când vine vorba de sărbătorile religioase, ei renunță la orice obstacol. Se știe că iernile daneze sunt lungi și întunecate, așa că danezii luptă împotriva întunericului cu cea mai bună armă a lor: hygge și milioanele de lumânări care sunt însoțite de el. Dacă ați fost vreodată la Grădinile Tivoli sau ați umblat pe străzile din Copenhaga în timpul sezonului festiv, aveți o idee despre ce pot face danezii cu iluminatul, vinul fiert (cunoscut sub numele de gløgg pentru localnici), păturile și eșarfele supradimensionate. Dacă nu ați făcut-o încă, poate că este timpul să încercați.

Sfaturi pentru o viață Hygge

Ce este Hygge?

Hygge este un cuvânt danez care poate fi cel mai bine descris ca bucurie de plăcerile simple ale vieții. A fost creat ca concept și stil de viață de danezi în secolul al XVIII-lea și este acum o parte fundamentală a culturii lor.

Cum să Hygge

Hygge este un mod de viață scandinav care răspândește căldură și calm. Sărbătorește sănătatea și fericirea și poate fi realizat în alte moduri, în afară de doar decor. Iată câteva modalități prin care puteți include hygge în stilul de viață:

  • Înconjurați-vă de prieteni și familie
  • Bucurați-vă de plăcerile simple
  • Fiți prezenți și recunoscători
  • Stați o oră în plus în pat
  • Grătar afară
  • Reutilizați și reciclați
  • Adoptați un nou hobby
  • Nu vă stresați
  • Apreciați peisajele înconjurătoare
  • Bucurați-vă de o carte bună

7 Sfaturi Hygge Decor pentru casa ta

Hygge este despre crearea unui spațiu sigur pentru prieteni și familie. Și, cum sezonul adunărilor de familie este chiar după colț, este momentul perfect pentru a vă igieniza (in stilul Hygge) casa! Când decorați, este important să păstrați lucrurile simple pentru a vă cufunda în acest stil de viață lipsit de griji și confortabil. Mai jos enumerăm șapte moduri prin care puteți crea hygge în casa dvs.

  1. Respectați o schemă de culori neutre.

Schema de culori pentru decorul casei tale nu ar trebui să fie niciodată prea copleșitoare când vine vorba de hygge. Tot ceea ce adăugați casei hygge ar trebui să contribuie la o atmosferă de armonie și pace. Respectarea unei palete de culori neutre este importantă atunci când se creează un spațiu relaxant. Folosirea culorilor pastelate, cum ar fi gri deschis, maro și crem, va crea o zonă îmbietoare.

  1. Creați o atmosferă confortabilă.

Scaun Alison, tapitat, gri/negru, 51 x 87 x 57 cm

Confortul este cheia când vine vorba de decor hygge. O modalitate de a face acest lucru este de a decora cu perne pufoase și cuverturi moi. Așezați-vă pe canapea cu straturi de pături și perne pentru un loc cald unde să vă relaxați. Puteți face acest lucru și creând colțuri confortabile, cum ar fi o bancă la o fereastră sau un scaun drăgăstos. Acestea vor crea un loc grozav pentru a vă relaxa cu o carte bună și o ceașcă de cacao fierbinte pentru puțină pace și liniște.

  1. Decorați cu lumânări.

Felinar Tonga, alb, 39 x 39 x 77 cm

Când vă gândiți la lumânări, care este primul lucru care vă vine în minte? Poate că este romantism, o baie relaxantă sau o noapte liniștită cu o carte. Acestea sunt toate lucrurile care cuprind stilul de viață hygge. Strălucirea moale și blândă a unei lumânări nu poate fi reprodusă de nimic altceva și ar trebui folosită în toată casa pentru a crea o strălucire caldă.

  1. Iluminați zona cu lumini sclipitoare.

Instalatie LED, bumbac, 24 lumini, 30 x 37 x 6 cm

Instalațiile cu luminițe sunt ideale și când vine vorba de decor hygge. Nu numai că sunt vesele și festive, dar arată grozav peste tot. Le puteți folosi în dormitor, în camera de zi sau chiar pe terasa în aer liber! Asemenea lumânărilor, ele emană o lumină mai blândă și pot adăuga o notă plăcută designului casei, fără a fi prea copleșitoare.

  1. Faceți focul.

Semineu electric Kasey, alb, 93,5 x 85,5 x 33,5 cm

Strângerea în jurul focului, fie că este afară sau înăuntru, este o parte uriașă a culturii daneze. Este momentul perfect pentru a vă întâlni cu prietenii și familia și pentru a fi recunoscători pentru compania celor dragi. Prin urmare, a avea un șemineu este un element esențial pentru decorul hygge. Reprezintă căldură și unitate și este cel mai distractiv atunci când este savurat alături de cei dragi.

  1. Adăugați textură.


Textura poate să nu fie primul lucru care vă vine în minte atunci când vă gândiți la un decor confortabil hygge. Cu toate acestea, introducerea texturii în spațiul dvs. de locuit este o modalitate excelentă de a adăuga interes unui design altfel minimalist. Puteți face acest lucru încorporând materiale calde și naturale, cum ar fi lemnul și lâna, în decorul dvs. De asemenea, puteți adăuga varietate cu diferite tipuri de flori pentru un mic strop de culoare.

  1. Creați o baie în stil spa.

Baterie pentru baie independenta Tugela, alb, 119 x 16 x 20 cm

În loc să vă folosiți baia pentru un duș rapid dimineața, faceți din aceasta un refugiu relaxant. Baia ar trebui să fie un loc în care să mergeți pentru odihnă și întinerire. Pentru a crea o baie plăcută și liniștită, asigurați-vă că aveți mult spațiu de depozitare ascuns pentru a evita orice dezordine nedorită. Pentru un plus de distracție, investiți în lumânări și halate confortabile pentru un design relaxat și senin.

Acum că aveți o casă hygge frumoasă, este timpul să vă bucurați de ea. Luți o carte, faceți o baie și aprindeți niște lumânări pentru că meritați să trăiți ca danezii!

Spor la decorat, dragilor!


P.S. Surse articol: https://www.visitdenmark.com/denmark/highlights/hygge/what-hygge

https://www.ftd.com/blog/share/hygge-decor-ideas

Comentarii

Articole similare