Organizează-ți casa înainte de Crăciun! Top 5 Sfaturi Utile

Planificarea sărbătorilor de iarnă este atât de distractivă. Este grozav să te gândești la petrecerile pe care le vei găzdui și la mâncarea pe care o vei găti și la amintirile pe care le vei face cu familia ta. Dar când vine timpul să executăm efectiv acele planuri, uneori distracția dispare din mintea noastră.

Stocul de alimente pe care l-ați făcut nu încape în frigider. Camera de oaspeți este super dezordonată iar livingul și camera copiilor sunt aglomerate de jucăriile acestora. Dacă vă regăsiți în situația de mai sus veți găsi sfaturile noastre pentru a organiza casa înainte de Crăciun foarte utile.

1. Curățați frigiderul și congelatorul

Nu mai amânați curățarea și organizarea frigiderului deoarece este locul principal de care veți avea nevoie în preajma sărbătorilor de Crăciun pentru a depozita mâncarea și prăjiturile.

Acordați-vă timp pentru a goli întregul frigider și congelator, curățați toate sertarele și rafturile și aruncați la gunoi orice este vechi, expirat sau pur și simplu nu mai arată apetisant. Veți avea nevoie de tot spațiul pe care îl puteți obține.

Vedeți și articolul nostru Sfaturi pentru Organizarea frigiderului ca un profesionist


2. Curățați și organizați cămara.
Asemenea frigiderului, veți avea nevoie și de acest spațiu. Nu doar pentru mesele de Crăciun, ci și pentru depozitarea gustărilor pentru oaspeții surpriză. Pentru a face acest lucru vă puteți ajuta de organizatoarele noastre care sunt foarte practice și de diferite mărimi astfel încât se pliază bine în orice spațiu.


3. Eliminați sau donați jucăriile copiilor înainte de a achiziționa altele
Pentru a putea face loc multiplelor jucării pe care le vor primi copiii în această perioadă, este recomandat să donați o parte din jucăriile vechi sau care nu mai sunt folosite de aceștia.

Ajutați-vă copilul să aleagă jucăriile și hainele cu care nu se mai joacă sau pe care nu le mai poartă, apoi împachetați-le pentru a le duce la un centru de conații. În acest fel, veți face fericiți mai mulți copii, iar copiii Dvs. se vor simți mai bine să le ofere dacă se simte mai mult ca un cadou.

Odată ce ați reușit să faceți loc altor jucării, puteți începe să achiziționați altele noi care să le stârnească imaginația copiilor Dvs.


4. Curățați în profunzime Bucătăria
Oferiți-i cuptorului o curățare bună, curățați dulapurile și curățați corpurile de iluminat. Bucătăria este încăperea cea mai utilizată in casă în perioada sărbătorilor de Crăciun iar aceasta merită să fie curățată și împrospătată înainte de a începe „marea bucătăreală”.

Puteți face chiar o schimbare mai mare prin îmbrăcarea bucătăriei în tapet autoadeziv care să vă protejeze mobila de zgârieturi sau orice alte evenimente care pot apărea în timpul preparării felurilor de mâncare pentru Crăciun.


5. Pregătiți-vă intrarea pentru oaspeți
Deși o casă nu se aranjează pentru oaspeți ci pentru placul și gustul celor care locuiesc în aceasta, este bine să avem în vedere și persoanele care ne vizitează ocazional.

Măturați-vă covorul de la intrare, dacă aveți, spălați și reîmprospătați perdelele și draperiile, decorați în ton cu sărbătorile și puneți o coroană drăguță pe ușă. Pregătiți un loc în care oaspeții să-și atârne paltoanele atunci când trec pe la voi. Intrarea este locul în care oaspeții își formează prima impresie iar una bine gândită îi va impresiona cu siguranță.

Sperăm că v-au plăcut sfaturile noastre și că le-ați găsit utile. Chiar dacă nu veți reuși să le puneți în practică pe toate, este bine să vă amintiți de acestea. Cine știe? Poate se strecoară o fereastră de timp în calendarul Dvs. și veți reuși să organizați casa înainte de sărbătorile de iarnă. Până atunci vă doresc o zi frumoasă și spor la cumpărături!

Comentarii