Sfaturi pentru organizarea frigiderului ca un profesionist

Cei mai mulți dintre noi omitem curățarea și organizarea frigiderului în mod regulat. Și, cine nu ar face la fel dat fiind faptul că fiecare are un calendar încărcat, iar organizarea frigiderului ajunge să dispară de pe lista cu lucruri de făcut? Dacă și tu, asemeni mie, te încadrezi în majoritate, atunci acest articol îți va face viața mai ușoară. 


Înainte de a ne apuca de organizarea frigiderului trebuie să vedem care sunt beneficiile acesteia și de ce este bine să o facem frecvent pentru a evita supraaglomerarea frigiderului nostru. 


Organizarea frigiderului vă ajută să vedeți produsele pe care le aveți în acesta.


Cred că, și tu, ai ajuns să deschizi ușa de la frigider, cu gândul la „ceva bun”. Dar, surpriză! Frigiderul tău este aglomerat de lucruri pe care nu știi unde să le mai muți pentru a ajunge la ciocolata din spatele raftului. În astfel de situații, închizi frigiderul și pleci cu gândul că „săptămâna aceasta voi face curat în frigider”. Ei bine, săptămâna a trecut iar frigiderul este la fel.  Pentru a evita ca astfel de situații să se mai întâmple, este ideal ca frigiderul să fie ordonat tot timpul.


Oricât de grăbit ai fi, atunci când frigiderul este pus la punct, vei știi, imediat ce l-ai deschis, ce vei mânca. 


Atunci când ne este foame, să stăm în fața frigiderului, căutând după roșiile care au ajuns pe rafturi diferite sau sosurile care „parcă s-au pierdut” este ultimul lucru pe care ni-l putem dori. Astfel, pentru a preveni situațiile de genul și pentru a nu-l transforma în „locul de veci” pentru mâncarea pierdută, organizarea frigiderului este esențială în orice casă. 


Și, cum orice organizare începe cu eliberarea spațiului, vom începe cu golirea și igienizarea frigiderului pentru a-l pregăti de organizare. 


După curățarea cu soluții speciale pentru frigider, începe partea distractivă: umplerea frigiderului. Bineînțeles, în așa fel încât să știi fiecare aliment unde își are locul. 


Pentru acest proces vei avea nevoie de organizatoare pentru frigider, săculeți pentru legume sau orice alte cutii sau caserole, din plastic sau sticlă, în care să pui cumpărăturile. 


După ce ai făcut rost de câteva organizatoare, vei împărți frigiderul în 4 părți. 


1. Rafturile de sus 

Pe rafturile de sus ale frigiderului vom pune lucrurile care nu curg sau lasă urme, dozele de băuturi sau alte alimente mai mici ca și volum. Vei evita să pui pe rafturile de sus alimente precum carnea crudă sau lucruri care ar putea curge peste celelalte rafturi. Dacă frigiderul tău nu are suport special pentru ouă, pe ușă, atunci vei găsi foarte util setul de 2 tăvi pentru ouă mDesign. Acestea sunt perfecte pentru rafturile de sus. 

Recipient oua Hanobe, plastic, alb, 31 x 8 x 16 cm

Recipient oua Hanobe, plastic, alb, 31 x 8 x 16 cm


2. Refturile de la mijloc

Sunt cele mai importante. Aici veți depozita cele mai multe alimente deoarece sunt ușor de accesat și spațioase. Setul nostru de 2 organizatoare pentru frigider mDesign realizat din plastic transparent, cu dimensiuni de 27,94 x 17,78 x 8,89 cm este perfect pentru rafturile de la mijloc.

Set de 2 organizatoare pentru frigider mDesign, plastic, transparent, 27,94 x 17,78 x 8,89 cm


Dacă, din diferite motive, un set este prea mult atunci poți achiziționa doar un un organizator pentru frigider mDesign din plastic, 28 x 15,2 x 15,2 cm.

Organizator pentru frigider mDesign, plastic, 28 x 15,2 x 15,2 cm


3. Rafturile de jos

De obicei, vor adăposti alimentele proaspete. Indiferent dacă sunt fructe, legume sau verdețuri, acestea vor sta în sertarul tip cutie al frigiderului. Majoritatea frigiderelor au acest sertar dedicat care vine cu funcții care să țină alimentele proaspete cât mai mult timp.


Chiar dacă frigiderele vin cu spațiu/zonă separată pentru legume, în aceste cutii pot fi puse organizatoare mai mici pentru a ține legumele și fructele separate. Astfel, setul nostru de 6 organizatoare pentru frigider FINEW, cu dimensiunile de 25,5 x 14,5 x 7,6 cm poate fi împărțit pentru fiecare alimente în parte. 

Set de 6 organizatoare pentru frigider FINEW, plastic, transparent, 25,5 x 14,5 x 7,6 cm


4. Congelatorul

Deși articolul acesta este despre organizarea frigiderului, nu trebuie să uităm nici de congelator. Pentru acesta se recomandă utilizare unor etichete pe care să scrii data și denumirea produselor alimentare pe care le-ai adăugat în congelator. În acest fel, vei știi întotdeauna ce re regăsește în congelatorul tău.


De asemenea, dacă îți place să consumi băuturi cu gheață vei avea nevoie de un set de 2 tăvi pentru cuburi de gheață M8C din silicon. Pe lângă aspectul drăguț al cuburilor, vei avea tot timpul gheață pentru băuturile tale. 


Set de 2 tavi pentru cuburi de gheata M8C, silicon, albastru, 18 x 13 x 5 cm

Set de 2 tavi pentru cuburi de gheata M8C, silicon, negru, 15 x 15 x 5 cm


Acum că am terminat cu organizarea frigiderului, ne rămâne doar să respectăm locurile alimentelor atunci când reumplem frigiderul. Sper că ai găsit util acest articol și că, de acum înainte, frigiderul nu îți va mai cauza probleme atunci când vei verifica alimentele pe care le ai. 


Spor la treabă, dragilor!

Comentarii