Luna Septembrie: semnificații și evenimente

Îți vine să crezi că a trecut Vara? Deși ultimele temperaturi n-ar prea fi de acord. Cu toate astea, sper că ai o vară minunată, că ai reușit să-ți încarci forțele și ai profitat la maxim de această perioadă.

Pentru mine Toamna este un anotimp cu o importanță deosebită, dacă ar fi să-i atribui o emoție aceasta ar fi încrederea. Poate și că timp de atâția ani, școala începea în septembrie și mereu îmi plăcea să plec la drum cu gânduri mari. Nu știu dacă la fel e și pentru tine, dar în acest anotimp am cea mai mare poftă de muncă. Încep să mă las purtat de toată această energie și astfel ajung să fac din Septembrie una dintre cele mai frumoase luni ale anului. Dă-mi voie să-ți mai spun mai multe!

 Septembrie este a noua lună a anului în calendarul Gregorian și una dintre cele patru luni gregoriene cu o durată de 30 de zile.

 

Septembrie începe (astrologic) cu soarele în semnul Fecioarei și sfârșește în semnul Balanței. Din punct de vedere astronomic, luna septembrie începe cu soarele în constelația Fecioarei și se sfârșește cu soarele în constelația Balanței.

 

Numele lunii septembrie (latină: Septembris) vine de la cuvântul latinesc septem, șapte, pentru că luna septembrie era a șaptea lună în calendarul roman.

 

Grecii numeau luna septembrie Boedromion. În România, luna septembrie, popular, se numește Răpciune. Luna septembrie este luna cea mai importantă pentru cei care au trudit pământul, acum fiind culese roadele muncii de peste an.

 

Septembrie începe în aceeași zi a săptămânii ca și Decembrie, în fiecare an. Pe 23 septembrie este echinocțiul de toamnă, când ziua este egală cu noaptea.

 

Soarele și Luna

Soarele — la începutul lunii răsare la ora 6:39 m și apune la ora 19:52 m, iar la sfârșitul lunii răsare la ora 7:12 și apune la ora 18:58.

 

Fazele Lunii: la 1 septembrie — Luna Nouă (de azi, Luna începe să crească) la 12:06; la 9 septembrie — Luna la Primul Pătrar la 14:48; la 16 septembrie — Lună Plină (de azi, Luna începe să descrească) la 22:06 m; la 23 septembrie — Luna la Ultimul Pătrar la 13:06.


Evenimente din luna Septembrie

 31 august- 10 septembrie: Oktoberfest Brașov 2023

3 septembrie: Marlele Premiu al Italiei (F1)

3-10 sepembrie: Campionatele Mondiale de canotaj (Serbia)

7-12 septembrie: meciuri din preliminariile Euro 2024

10-17 septembrie: Campionatele Europene la tenis de masă pe echipe (Suedia)

30 septembrie-8 octombrie: Campionatele Mondiale de Gimnastică Artistică (Belgia)


Până la următorul articol, ai grijă de tine!

 

Comentarii

Articole similare