mystery box la 40 de ron
Luna iunie: semnificații și evenimente

Iunie este a șasea lună a anului în calendarul gregorian și una dintre cele trei luni ale verii.

Luna durează de 30 de zile iar în jurul datei de 21 iunie este solstițiu de vară, marcând ziua cea mai lungă a anului.

Iunie începe (astrologic) cu soarele în semnul Gemenilor și sfârșește în semnul Racului. Din punct de vedere astronomic, luna iunie începe cu soarele în constelația Taurului și se sfârșește cu soarele în constelația Gemenilor.

Numele lunii iunie (latină: Iunius) vine de la zeița romană Iuno, soția lui Jupiter și protectoarea femeilor măritate.

Grecii numeau luna iunie Skirophorion.

În România, luna iunie, popular, se numește Cireșar.

(Sursa: Wikipedia)

Calendarul lunii iunie

1 iunie - Ziua Mondială a Copilului - Este sărbătorită Ziua Mondială a Copilului, dedicată drepturilor și bunăstării copiilor din întreaga lume.

4 iunie- Sfânta Treime (a Duminicii) - În prima duminică după Rusalii (50 de zile după Paște), creștinii sărbătoresc Sfânta Treime sau Ziua Sfintei Treimi. Această sărbătoare celebrează dogma creștină a existenței lui Dumnezeu în trei persoane: Tatăl, Fiul și Duhul Sfânt.

5 iunie – Ziua Mediului -  Un eveniment global care încurajează conștientizarea și acțiunile pentru protejarea mediului înconjurător.

10 iunie - Finala Ligii Campionilor (fotbal), în Turcia

14 iunie - Ziua Internațională a Donatorului de Sânge - O ocazie de a evidenția importanța donării de sânge și de a mulțumi donatorilor.

21 iunie – Începe campionatul european de fotbal pentru jucătorii cu vârste de sub 21 de ani. Care urmează să fie organizat în România și Georgia.

24 iunie - Naşterea Sfântului Proroc Ioan Botezătorul - El este recunoscut ca unul dintre cei mai importanți sfinți din Biblie și este considerat profetul care a pregătit venirea lui Isus Hristos.

29 iunie - Sfinții Apostoli Petru și Pavel - Pe 29 iunie, creștinii sărbătoresc amintirea Sfinților Apostoli Petru și Pavel. Acești doi apostoli sunt considerați piloni importanți ai Bisericii și sunt recunoscuți pentru rolurile lor semnificative în răspândirea creștinismului.

Acestea ar fi cele mai notabile sărbători/evenimente din această lună.  Voi încheia acest articol cu două citate a lui Caragiale în care descria luna lunie.

"Cine a văzut luna iunie, cine a mers pe Calea Victoriei în luna iunie, acela poate să spună că a trăit."

"Se inventează o nouă umbrelă pentru picioare, în vederea sistemului de stropire a stradelor capitalei."

Ai grijă de tine!

Comentarii

Articole similare