Cum faci Lumânări din Ceară acasă?

Ceara noastră este o ceară de calitate superioară pentru lumânări și poate absorbi o cantitate optimă de parfumuri fără a compromite calitatea combustiei. Extrem de dorită de producătorii de lumânări, aceasta este ideală pentru creare de lumânări în confortul locuinței noastre. 

Principalele ingrediente pentru a realiza lumânări din ceară, pe care le găsiți la noi pe site, sunt:

Pe lângă acestea veți avea nevoie și de:

    • ulei esențial sau esențe de diferite mirosuri;
    • colorant pentru ceară dacă doriți ca lumânările dvs. să fie colorate;
    • recipiente din inox în care să topiți ceara;
    • o sursă de căldură pentru a topi ceara, aragaz sau orice altceva;
    • o lingură din inox pentru a amesteca ceara cu restul ingredientelor;
    • un ac pentru a introduce fitilul în matriță;
    • pistol de lipit sau banda dublu adezivă pentru a lipi fitilul pe fundul recipientelor. 


Pregătiți spațiul de lucru prin curățarea și eliberarea acestuia deoarece veți avea nevoie de o suprafață curată și plană pe care să realizați procesul de creare al lumânărilor. Mai mult, nu uitați să curățați recipientele înainte pentru a le avea pregătite atunci când topiți ceara.

Pregătirea matriței

  1. Dacă folosiți recipiente de sticla în loc de matriță, lipiți cu pistolul de lipit/ bandă dublu adezivă fitilul de fundul acestora.
  2. Dacă utilizați matriță, introduceți un ac din mijlocul matriței, spre fundul acesteia, pentru a o gauri. După ce ați găurit-o introduceți fitilul și legați-l cu o scobitoare după cum se poate vedea în imagine, pentru ca el să rămână drept. 

Topirea cerii

Se pune aproximativ 450 de grame de ceara granulată într-un recipient de inox. Acest recipient trebuie pus la “bain marie”, adică pe aburi, pentru a se topi ceara. Amestecați ușor până se încălzește ceara la maxim 70-75°C și se topește. 

Adăugarea esențelor și a colorantului

După ce s-a topit ceara, se adaugă aproximativ 1 gram de colorant pentru 500 de grame de ceară. Amestecați ușor cu o lingură de inox până ce se omogenizează culoarea cerii. Opriți focul și lăsați ceara să ajungă la aproximativ 60-65 °C apoi adăugați esențele parfumate. Se adaugă aproximativ 10% esență /cantitate de ceară. În cazul nostru 45 de ml de esență, sau mai puțin, în funcție de cât de puternic doriți să fie mirosul. 

Turnarea cerii

Ultimul pas este să turnați încet ceara în matriță sau recipient de sticlă pentru a evita formarea bulelor de aer. După ce ați turnat lumânările, opțional, decorați-le plante uscate sau doar lăsați-le la uscat. Este recomandat să treacă cel puțin 24 de ore pentru ca acestea să poată fi aprinse. 

Deși crearea de lumânări din ceară este ușoară, vă rugăm să rețineți că acest ghid este unul informativ, pentru începători. Procesul de turnare al lumânărilor poate fi total diferit pentru alte tipuri de ceară, parfumuri, esențe, coloranți. 

Crearea de lumânări parfumate acasă este un hobby care poate aduce chiar si un venit suplimentar deoarece dintr-un kg de ceară se pot face între 4 și 8 lumânări, în funcție de dimensiunea matrițe/recipientului. Acestea se pot vinde cu ușurință pe Facebook sau la Târguri ori pot fi oferite cadou sărbătoriților din familie si prietenilor, având costuri minime de producție și fiind super ușor de realizat.

Dacă nu sunteți familiarizați cu fabricarea lumânărilor din ceară acasă, puteți oricând să cumpărați lumânările noastre, gata făcute, care vin cu parfumuri splendide și nu necesită timp și muncă suplimentară pentru obținerea lor. Și, nu uitați, o lumânare perfectă se obține în urma multor încercări nereușite.  

Vezi Categorie. 

 

Comentarii