Beneficiile creării cu mânuțele proprii produse cu adevărat ”personale”

Care sunt beneficiile proiectării și fabricării produselor manual/ handmade?



Fabricat manual este bun pentru mediu. 
Fiecare produs lucrat manual este unic. 
Fabricat manual rezistă timpului. 
Handmade este ciudat/ interesant și este la modă. 
În spatele fiecărui produs handmade există o poveste.

Ajută la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării de spirit.
Te învață o nouă abilitate.
Îți permite să petreci mai mult timp cu familia.
Te ajută să economisiți bani.
Îți permite să fii mai activ.

Handmade înseamnă realizat manual, nu cu mașina și, prin urmare, de o calitate superioară. A fost folosit pentru prima dată la începutul secolului al XVII-lea. Alte definiții includ aspectul măiestriei și implică faptul că un articol realizat manual este de obicei de o calitate mai bună decât o masă produsă de o mașină.

Ceva care este făcut manual nu a fost făcut de o mașină, ci format, schițat sau construit de o persoană reală. Un pulover realizat manual de la bunica ta este unul pe care l-a tricotat ea însăși.

Articolele realizate manual pot părea incomode și construite inexpert, dar sunt mai frumoase și mai speciale decât omologii lor fabricați la mașină. Ceramica realizată manual este unică, fiecare bol sau cană arătând ușor diferit, deoarece sunt făcute și glazurate individual, manual. O felicitare de ziua de naștere realizată manual de la o rudă tânără este fermecătoare într-un fel echivalentul său Hallmark nu ar putea fi niciodată. Handmade vine din sensul de „făcut manual”.

Proiectele de bricolaj au devenit din ce în ce mai populare în rândul oamenilor de toate vârstele și nivelurile de calificare. Nu există nimic ca sentimentul pe care îl ai după ce ai terminat o sarcină pe care ai muncit din greu să o termini. Și nu numai că activitățile practice de bricolaj sunt distractive, dar oferă și beneficii suplimentare pentru mintea, corpul și chiar și portofelul tău. Iată câteva beneficii ale proiectelor de bricolaj care te pot entuziasma să abordezi singur următorul proiect. 

Ajută la reducerea stresului și la îmbunătățirea stării de spirit

A fi implicat într-un proiect de bricolaj poate oferi un sentiment de plăcere și satisfacție. Finalizarea unui proiect de bricolaj te poate ajuta să te simți împlinit și mulțumit de munca ta grea și dăruirea și îți lasă ceva cu care poți fi mândru să arăți.  

Un alt beneficiu pe care proiectele DIY (”do it yourself” - fă singur) îl pot avea asupra sănătății tale mintale este că ajută la reducerea stresului și anxietății. Concentrarea pe un proiect practic te poate ajuta să te deconectezi de orice stres în viață cu care te confrunți. Unii chiar consideră proiectele DIY ca fiind „meditative”. Acest lucru vine din asemănările pe care le simt oamenii între proiectele practice și meditația, cum ar fi concentrarea profundă și conștientizarea sporită. 

Te învață o nouă abilitate 

Scufundarea directă într-un proiect de bricolaj îți poate oferi o oportunitate de a învăța o nouă abilitate și de a îți ascuți mintea. Deoarece proiectele de bricolaj necesită să îți folosești mâinile, vei putea învăța noi tehnici și metode pentru a realiza ceva handmade. Acest lucru te-ar putea ajuta, de asemenea, cu proiecte viitoare și îi poți învăța chiar și pe alții cum să folosească acele abilități. Și dacă descoperi că ți-a plăcut foarte mult activitatea, poți să o transformi într-un hobby distractiv sau chiar să-ți vinzi munca.

Îți permite să petreci mai mult timp cu familia

Proiectele DIY sunt o modalitate excelentă de a petrece mai mult timp cu familia ta. Copiii nu numai că se vor simți implicați, dar vor învăța și lucruri noi. Și a avea niște mâini de ajutor ar putea face proiectul să meargă mai bine și va accelera procesul pentru a vă oferi un produs finit mai devreme decât era anticipat. Destul de des, familiile vor forma legături puternice în timp ce lucrează împreună la proiecte practice pe care nu le poți obține din alte activități. 

Te ajută să economisești bani

Acest beneficiu se explică de la sine, dar vei ajunge să economisești bani lucrând singur la proiecte. De asemenea, vei putea adăuga note personale pe care profesioniștii nu le-ar include în mod normal. Nu numai că poți economisi bani, dar vei simți și un sentiment de mândrie și de realizare făcând asta singur.

Îți permite să fii mai activ


Unele proiecte de bricolaj necesită ceva muncă manuală, dar aceasta poate fi de fapt o formă grozavă de exercițiu pentru unii. Poate fi mai distractiv decât să mergi la sală și vei fi răsplătit în final cu un produs finit creat pe cont propriu. 

În ”Săptămâna Handmade”, îți arătăm noi și noi proiecte de handmade, pe care le poți transforma în hobby-uri, fie pentru utilizare personală, fie pentru a crea un nou business.

Vezi aici produsele pe care le recomandăm: https://www.chilipirul-zilei.ro/catalog/bricolaj-99

Spor la bricolat, dragilor!

Comentarii