Supa crema de morcovi si cartofi!

  Ce mai gătim zilele acestea?!

  Dacă sunteți in pană de idei, trageți un ochi pe această rețetă rapidă, ușor de preparat, sanatoasă și gustoasă!

Ingrediente pentru 4 persoane:

  • 2 cepe
  • 2 cartofi mărime medie
  • 6 morcovi mărime medie
  • supă de legume sau legume deshidratate
  • 2 linguri unt
  • sare, piper

Preparare

  Fierbem 1 - 1,5 l de apă în care diluăm 2 lingurițe de legume deshidratate. Călim ceapa în unt, adăugăm morcovii tăiați felii mai groase, acoperim și lăsăm cca 10-15 min la înnăbușit cu 1-2 polonice supă de legume.

  Tăiem cartofii cubulețe și ii adaugăm peste morcovi, turnând și restul de supă. Când legumele au fiert destul, pasăm cu mixerul vertical pană devin cremă.

  Punem sare și piper după gust, iar dacă e prea groasă, o mai putem dilua cu puțină supă.
 
  Tăiem câteva felii de pâine în cubulețe. Într-o tigaie mică punem 1 lingură de ulei și când e încins, punem și cubulețele de pâine, mișcând mereu tigaia, până când cubulețele vor deveni aurii. Punem supa cremă în castroane, iar deasupra presărăm crutoane și piper proaspăt măcinat. Are un gust foarte rafinat și plăcut.

  Pentru aparate de pasat legumele, intrati pe linkul acesta: https://www.chilipirul-zilei.ro/catalog/mixere-blendere-95
  Pentru seturi de vesela, intrati aici: https://www.chilipirul-zilei.ro/catalog/seturi-de-vase-137 

  Spor la gătit si poftă bună, dragilor!

Comentarii