Biscuiți de turtă dulce crocanți și aromați

Biscuiții de turtă dulce sunt ușor de preparat, foarte bine condimentați și pot fi decorați cu ușurință de către copii. 

Prepararea și decorarea biscuiților de turtă dulce este o activitate plăcută pentru toți copiii deoarece au ocazia să își lase imaginația să zburde și să se distreze atunci când îi decorează. 

Fie că îi veți consuma lângă o ceașcă de ceai, cafea sau lapte ori că îi veți dărui de Crăciun celor dragi, biscuiții de turtă dulce sunt un deliciu ușor de făcut și de mâncat. 

Ingrediente de care veți avea nevoie pentru biscuiți

  • 360g făină 
  • 5g bicarbonat de sodiu 
  • 5g de scorțișoară 
  • 10g de ghimbir proaspăt ras sau pudră 
  • 5g de nucșoară 
  • 2g de sare
  • 170g de unt la temperatura camerei 
  • 160g zahăr brun/alb 
  • 80g de miere 
  • 1 ou 
  • 10ml de esență de vanilie 

Ingrediente de care aveți nevoie pentru glazură

  • 1 albuş de ou
  • 150g de zahăr pudră
  • 1 linguriţă de amidon
  • sucul de la ½ de lămâie mică

Ustensile utile 

Câteva idei despre ingrediente

Condimente. Combinația de ghimbir măcinat, scorțișoară măcinată și nucșoară oferă biscuiților de turtă dulce o aromă specifică perioadei Crăciunului, bogat condimentată care îți lasă gura apă.

Unt. Asigurați-vă că untul este suficient de moale, astfel încât atunci când apăsați în el, degetul să lase o gaură. Dacă este rece, va fi dificil de mixat. Ideal este să îl scoateți din frigider înainte cu 4-5 ore.

Miere. Recomandăm să folosiți miere polifloră deoarece are o culoare aparte și oferă biscuiților de turtă dulce un gust bun. Cu toate acestea, orice tip de miere este perfect pentru această rețetă.

Cum se prepară biscuiții de turtă dulce?

  1. Într-un castron mare cerneți făina, ghimbirul, scorțișoara, bicarbonatul de sodiu, nucșoara și sarea pentru a vă asigura că nu se formează cocoloașe în făină. Apoi amestecați ingredientele cu un tel până își uniformizează culoarea. 
  2. Într-un bol pentru mixer cu paletă de aluat puneți untul și lăsați-l să se bată până se albește. Apoi adăugați zahărul brun și mixați până compoziția devine cremoasă.
  3. Adăugați mierea, oul și esența de vanilie și continuați să mixați până se omogenizează totul. 
  4. Adăugați treptat făina până se formează un aluat frumos. 
  5.  Între timp, pregătiți pe masă 2 bucăți de folie alimentară. Împărțiți aluatul în două părți egale pe cele două folii apoi trageți folia peste el. Pentru a facilita decuparea biscuiților de turtă dulce, treceți cu sucitorul peste aluat, deasupra pe folie și întindeți-l la până ajunge la aproximativ 1 cm.
  6. Puneți aluatul întins la frigider pentru aproximativ 5 ore sau, cel mai bine, peste noapte pentru a se răcii complet. Acest aluat chiar are nevoie de timp să se răcească, așa că nu vă grăbiți. Cu cât este mai rece cu atât se decupează biscuiții de turtă dulce mai bine.
  7. A doua zi, preîncălziți cuptorul la 175℃. Pe o suprafață tapetată cu făină, întindeți aluatul răcit până la aproximativ 7 mm grosime. Puneți făină peste aluat și pe sucitor pentru a nu se lipi de acesta. 
  8. Decupați biscuiții de turtă dulce cu ajutorul formelor de decupat prăjituri și transferați-i pe o tavă de copt cu hârtie de copt pe ea sau tapetată cu făină. Dacă nu se dezlipesc de pe blat utilizați un tăietor de aluat pentru a-i dezlipii fără să îi rupeți. Coaceți biscuiții de turtă dulce timp de 8-10 minute și lăsați-le să se răcească.  
  9. Preparăm glazura 
  • Cerneți zahărul și amidonul pentru a nu se face cocoloașe. 
  • Bateți albușul cu mixerul și adăugați treptat zahărul și amidonu
  • Adăugați sucul de lămâie și omogenizați compoziția.

Glazura trebuie să fie ușor fluidă dar să nu curgă. Turnați glazura într-un  poș cu dui subțire sau o pungă alimentară la care îi tăiem un colț și începem să decorăm biscuiții de turtă dulce.

Chemați-vă copii să vă ajute la decorat. Le va plăcea această activitate de familie și o vor ține minte cu siguranță. 


La final lăsăm biscuiții din turtă dulce câteva ore să se usuce foarte bine înainte de servire. Biscuiții de turtă dulce se păstrează în cutii închise ermetic până la 2 săptămâni.

Întrebări despre biscuiții de turtă dulce

Cu cât timp înainte de Crăciun poți face biscuiții de turtă dulce?

Puteți face acest aluat cu până la trei luni înainte! Înfășurați-l bine în folie alimentară și congelați-l, apoi dezghețați-l peste noapte la frigider înainte de a-l întinde și decupa cu forme de prăjituri.

Cum se păstrează biscuiții de turtă dulce?

Păstrați biscuiții de turtă dulce într-un recipient închis ermetic până la două săptămâni la frigider. Aceștia pot fi lăsați la temperatura camerei până la 4 zile. Ține-ți minte că în timp, prăjiturile își vor pierde umezeala și vor deveni mai uscate și crocante.

 

 Spor la decupat și ornat biscuiții de turtă dulce. Poftă bună, dragilor!



Comentarii