Top 5 calități ale unei femei

Înainte să începem, sper că ai avut un 8 martie plin de culoare. Am o mică bănuială că ai reușit să faci multe persoane să zâmbească. Să fie oare așa?

Dacă răspunsul e afirmativ, trebuie neapărat să citești acest text până la capăt. Urmează să parcurgi un articol dedicat femeilor, în care vom povesti despre câteva trăsături care pun în valoare energia feminină.

Ce urmează să spun se bazează în întregime pe experinețele trăite. Iar scopul acestui text este să ofer câteva motive pentru care să apreciem mai mult femeile. Nicidecum să creem o lume a bărbaților împotriva femeilor. Aceste comprații nu-și au rostul, până la urmă e o lume a tuturor, în care oamenii se completează unul pe celălalt, exact ca două jumătăți de măr.

În prezent, există foarte multe femei care inspiră generații. Femei care fac lucrurile să se miște, femei care își urmează visurile, femei care au cu adevărat ceva de spus. Despre ele vreau să vorbim, despre calitățile care le-au adus în această poziție. Ți-am pregătit o listă cu 5 trăsături, dă-mi voie să ți-o prezint:


1) Intuiția


Fără îndoială una dintre cele mai importante calități din arsenalul unei femei. S-a demonstrat deja că femeile au al 7 lea simț, care le transmite mesaje, dincolo de faptele cu care se confruntă. Permite-mi să-ți dau un exemplu, câte momente au fost în viața ta, în care toate lucrurile arătau minunat, părea că ești pe drumul, că primești exact ce îți dorești, că oamenii din jurul tău sunt mândri de ce urmează să faci, însă în interiorul tău, ai simțit exact opusul? Cu toate că nu avei vreun motiv să te îndoiești de decizia pe care ai luat-o, ceva ți-a spus că nu e bine. Iar de cele mai multe ori, ai avut dreptate. De câte ori ai trecut prin o astfel de situație?

2) Empatia


Am observat această calitate, aproape în fiecare discuție pe care o am. Femeile sunt mult mai conectate la ce le spun, înțeleg anumite situații mult mai profund. Au capacitatea de a simți și de a înțelege sentimentele și stările altor persoane. De multe ori, nu e nevoie să scoți un cuvânt, ca o femeie să-și dea seama ce simți cu adevărat. Mai mult de atât, empatia le ghidează multe acțiuni. Dragostea pentru familie, respectul față de persoanele în vârstă, grija față de animale, sunt doar câteva mici exemple.


3) Comunicarea


Se leagă puțin de punctul anterior. Studiile au arătat că femeile au inteligența emoțională mult mai dezvoltată. Fapt ce le face capabile să asculte și să comunice mult mai eficent, au puterea să se pună în pielea interlocutorului și să-i transmită mesajul într-un mod cât mai elegant. Însă în același timp, se asigură că au oferit toate detaliile și că vorbele transmise nu au fost înțelese greșit.

4) Spiritul de observație


Aici cred că ar trebui să și subliniez. Au fost momente în care am fost fascinat cât de bine poate citi o femeie o persoană. Am făcut cu câțiva prieteni un test, arătam pe rând poze cu persoane necunoscute unui grup de fete, apoi unui grup de băieți. Primeai o poză cu o persoană pe care n-au mai văzut-o niciodată și trebuia să-i facă o desciere. Care crezi că a fost rezultatul? Ai ghicit, fetele au avut rezultate mult mai bune. Iar o explicație științifică ar fi că spirtul de observație s-a dezolvatat genetic, pentru că mamele în momentul în care creșteau un copil, erau nevoie să apeleze la acest spirit, să știe exact ce vrea copilul. Astfel au ajuns să citească mult mai bine limbajul corpullui și să-și facă o părere despre cineva, doar prin câteva gesturi.

5) Responsabilitatea


Această calitate se observă încă de pe băncile școlii. Fetele sunt mult constințioase și își calculează mai atent fiecare pas. Se gândesc la consecințe și își respectă cuvântul.

Cu siguranță lista poate continua. Însă pentru moment, cred că e suficient. Bineînțeles, fiecare persoană este unică și nu poate fi redusă la câteva trăsături generale.

Acestea fiind spuse, dacă îți dorești să arunci o privire la reducerile de pe Chipirul-Zilei, o poți cu un simplu click.

Ai grijă de tine!

Comentarii