O poveste despre Ziua Îndrăgostiților

Bine te-am găsit la un nou articol! Cum zilele până la Valentine's Day sunt numărate, m-am gândit să povestim un pic despre această sărbătoare. Începem cu legenda apariției acestei zile,  iar la final amintim cum a luat naștere și-n România.

Uite o legendă tare faină despre ziua îndrăgostiților:

Într-o zi de februarie, în Roma antică, împăratul Claudius al II-lea a interzis căsătoriile şi întâlnirile amoroase, crede el că soldații ar fi mai concentrați pe luptă dacă nu ar avea o familie sau o iubire la care să se gândească.

Dar un preot numit Valentine nu a fost de acord cu acest edict şi a continuat să căsătorească cuplurile în secret. Când acest fapt a ajuns la urechile împăratului, Valentine a fost arestat şi condamnat la moarte.

În închisoare, Valentine a devenit prieten cu o tânără care era fiica carcerierului său şi i-a scris o scrisoare de adio, semnând-o "De la un iubitor al tău - Valentine". Acesta este considerat a fi prima scrisoare de dragoste din istorie.

Valentine a fost executat pe 14 februarie şi a devenit în curând un martir al iubirii. În anul 496, Papa Gelasius I a proclamat ziua de 14 februarie ca fiind ziua de naştere a Sfântului Valentine, un simbol al iubirii şi al devotamentului.

De atunci, Valentine's Day a devenit o sărbătoare a iubirii şi a afecțiunii, când oamenii îşi exprimă sentimentele față de persoanele dragi prin intermediul mesajelor scrisoare, cadourilor sau întâlnirilor speciale.

Cum a ajuns Valentine's Day în România?

Valentine's Day a ajuns în România în ultimele decenii, împreună cu alte sărbători occidentale, şi a câștigat rapid popularitate, devenind o zi în care oamenii își exprimă dragostea și aprecierea faţă de partenerii lor.

Este o zi în care cuplurile își fac cadouri, ies la cină sau petrec timp împreună, iar tinerii îşi exprimă sentimentele prin intermediul mesajelor sau darurilor simbolice.

În România, sărbătoarea este celebrată cu entuziasm, iar oamenii sunt încântați să îşi arate iubirea şi aprecierea față de persoanele dragi.

Dacă vrei să faci niște cadouri speciale și nu ai idei, îți recomand acest articol, sigur vei găsi ceva care să te inspire.

Și nu uita, pe Chilipirul-Zilei ai 25% reducere la orice produs din gama Idei de cadouri, folosind codul IUBIRE25 la plasarea comenzii.


Ai grijă de tine!

Comentarii