Fă-ți petrecerea de Halloween cu mai puțin de 200 de lei

O petrecere reușită trebuie pregătită din timp. Tocmai din acest motiv pe Chilipirul-zilei găsești deja o ofertă la categoria de Halloween. Însă până să-ți vorbesc despre ea, dă-mi voie să-ți spune mai multe despre această sărbătoare.

Halloween-ul, cunoscut și sub numele de Noaptea de Halloween sau Ziua Tuturor Sfinților, are rădăcini într-o combinație de tradiții și obiceiuri provenite din mai multe culturi și perioade istorice. Iată o scurtă istorie a modului în care Halloween-ul a evoluat de-a lungul timpului:

1) Origini Celtice: Multe dintre originile Halloween-ului pot fi urmărite până la vechii celtici, în special sărbătoarea lor numită Samhain. Samhain era o sărbătoare care marca sfârșitul sezonului de recoltă și începutul sezonului rece, fiind, de asemenea, considerată o perioadă în care lumea dintre cea a oamenilor și cea a spiritelor era presupusă a deveni mai subțire, permițând spiritele să revină pe Pământ. Oamenii obișnuiau să aprindă focuri sacre și să se îmbrace în costume pentru a se proteja de spiritele malefice.

2) Emigrarea în America: La începuturile colonizării Americii de către europeni, tradițiile legate de Halloween au început să se amestece cu cele ale diferitelor grupuri etnice. De exemplu, irlandezii au adus cu ei obiceiul de a sculpta lanterne din napi și de a le numi "Jack-o'-Lanterns." Această tradiție s-a dezvoltat ulterior în sculptarea de lanterne din dovleci, care este foarte populară în prezent.

3) Evoluția modernă: De-a lungul secolelor, Halloween-ul s-a transformat într-o sărbătoare populară în care oamenii se îmbracă în costume, merg la petreceri tematice, se duc la colindat, sculptează dovleci, și se bucură de dulciuri. În Statele Unite, Halloween-ul a devenit o sărbătoare comercială semnificativă, cu o industrie înfloritoare a costumelor, decorurilor și dulciurilor.

Acum că știi cum a apărut această sărbătoare cum ar fi să faci o petrecere cu o tematica: "Noaptea de Groază: Petrecere Tematică de Halloween"


Uite câteva idei simple prin care poți crea o atmosferă deosebită alături de invitații tăi:



Comentarii