Cum gătitul vă poate apropia familia!

  1. Gătitul este o modalitate de a petrece timp cu familia
  2. Gătitul este o formă completă de îngrijire a copiilor
  3. Gătitul este o modalitate de a crea mese mai sănătoase și mai fericite
  4. Copiii vor încerca legumele, gătindu-le!
  5. Mâncărurile gătite acasă sunt alimente mai sănătoase
  6. Gătitul îmbunătățește relația din cupluri

In luna Februarie, luna gătitului distractiv cu și pentru familie, ne distrăm gătind in familie, bineințeles!

Gătitul poate fi considerat uneori o corvoadă, dar poate fi și o activitate pentru întreaga familie care îmbunătățește relațiile. Indiferent dacă vă decideți să gătiți rețeta faimoasă a bunicii sau o nouă rețetă găsită pe site-uri de gătit, timpul petrecut împreună pregătind masa poate fi la fel de important ca și conversațiile de la masă care au loc în timp ce mâncați împreună.

Gătitul este o modalitate de a petrece timp cu familia

Programarea unei activități de gătit cu familia înseamnă că veți putea petrece timp de calitate cu ei. Și inutil să spun că se întâmplă o mulțime de lucruri bune în câteva ore cât ești cu ei în bucătărie. Iată câteva dintre beneficiile pe care să le culegeți atunci când petreceți timp cu familia gătind:

  • O mulțime de râsete, povești și sentimente
  • Toată lumea poate lua o pauză de la obiceiurile neproductive, cum ar fi utilizarea excesivă a gadgeturilor
  • Îți cunoști mai bine membrii familiei
  • Puteți învăța ceva nou împreună

Gătitul este o formă completă de îngrijire a copiilor

Tot ceea ce vede și experimentează un copil are un impact asupra dezvoltării și comportamentului său. De aceea, părinții ar trebui să ofere cea mai bună formă de îngrijire copiilor lor tot timpul. Părinții trebuie să fie un bun exemplu, dar ar trebui să cunoască și elementele unei educații adecvate.

O activitate de gătit dobândește majoritatea elementelor esențiale pentru hrănirea unui copil. Mai jos sunt câteva dintre acestea:

  1. Petrecerea timpului cu copiii tăi este un element esențial de îngrijire. A face copiii să participe la o activitate de gătit acasă este un exemplu bun de timp de calitate, deoarece există o mulțime de interacțiuni părinți-copii implicate.
  2. Activitatea încurajează distracția și chiar comunicarea profundă.
  3. Gătitul încurajează copiii să fie mai expresivi cu sentimentele și curiozitatea lor.
  4. Gătitul stabilește, de asemenea, încrederea și respectul copiilor față de toți membrii familiei.
  5. Experiența reală îmbunătățește abilitățile de a face față și de rezolvare a problemelor copiilor tăi.
  6. Gătitul cu copiii oferă părinților șansa de a spune cuvinte de încurajare copiilor lor. În schimb, copiii se simt în siguranță și dezvoltă un sentiment de apartenență.

Activitățile care promovează aceste elemente nutritive, cum ar fi gătitul, vor produce copii sensibili, dar puternici în viitor.

Gătitul este o modalitate de a crea mese mai sănătoase și mai fericite

Mâncatul acasă este, fără îndoială, mai intim și mai sănătos decât atunci când ieși la cină în oraș sau când comanzi mâncare. Acest lucru este mai adevărat atunci când mesele sunt pregătite împreună în familie.

Copiii vor încerca legumele, gătindu-le!

Copiii vor fi încântați să-și încerce gătitul, în timp ce părinții vor adora aspectul amuzant de pe fețele lor. În multe cazuri, cu ideea că au participat la preparare, copiii vor fi mai dispuși să încerce alimente pe care altfel le-ar ignora în cazuri normale, cum ar fi legumele.

Mâncărurile gătite acasă sunt alimente mai sănătoase

Felurile de mâncare gătite și servite acasă, folosesc ingrediente proaspete și nu conțin conservanți și arome artificiale. Și a mânca sănătos înseamnă îmbunătățirea sănătății atât fizice, cât și psihice.

Gătitul îmbunătățește relația din cupluri

Gătitul nu îmbunătățește doar legătura dintre părinți și copiii lor, ci și relația de cuplu. Pentru ca fiecare relație să crească, timpul de calitate este un factor important.

Gătitul cu partenerul tău deschide oportunitatea de a arăta reciproc grijă și sprijin pe măsură ce împărțiți sarcinile în bucătărie. Momentul scurt pe care un cuplu îl petrece în bucătărie ar putea fi, de asemenea, timp mai mult decât suficient pentru a ști cum a decurs ziua celuilalt sau planurile de viitor.

Gătitul este o modalitate de a îmbunătăți legătura dintre membrii familiei. Nu este doar un exemplu bun de timp de calitate, ci și o modalitate bună de a vă cunoaște mai mult familia, de a consolida relațiile părinți-copii și de a dezvolta încredere și respect în rândul membrilor gospodăriei.

Spor la gătit, dragilor!


P.S. Sursă articol: https://homeword.com/jims-blog/how-cooking-can-bring-your-family-closer-together/#.YgTIeVVBxnI

Comentarii