mystery box la 40 de ron
Mobila care se mulează pe personalitatea ta

Mobila din locuințele noastre spune o mulțime de povești despre noi. Când cineva ajunge să ne pășească pragul, începe să înțeleagă ceva despre noi, doar dintr-o simplă privire la felul în care sunt decorate camerele. Putem cunoaște un om doar după câteva mici detalii cum ar fi: alegerea și aranjarea mobilei sau  obiectele decorative, ne ajută să-i cunoaștem stilul de viață, să ne formăm o idee despre preferințele pe care le are și personalitatea omului.

Poate nu te-ai gândit la aceste aspecte până acum, dar să știi că obiectele din camerele noastre, nu oferă indicii despre cum suntem noi. Ele ne influențează în mod direct starea de spirit, ne stimulează/inhibă creativitatea și ne pot modela într-o anumită măsură și personalitatea.

Dă-mi voie să-ți dau un exemplu. Când mi-am luat pentru prima oara un scaun de birou, procesul de muncă mi s-a îmbunătățit semnificativ. Aveam o energie total diferită, iar asta s-a datorat unei simple decizii. Sunt sigur că și tu ai astfel de exemple, așa-i?

Să revenim totuși la ideea principală, cel mai important rol o are mobila pe care o alegem. În funcție de această decizie, ne putem orienta și în alegerea următoarelor obiecte. Mobila nu trebuie aleasă întâmplător și e bine să avem în minte mai multe criterii.

 

Ține cont de spațiul încăperilor

Înainte de toate, când alegi mobila trebuie să ai în vedere cât de mare este camera pe care o alegi. Montarea unei piese de mobilă într-un loc îngust poate da senzația de spațiu mai mare și organizat. Este valabilă și reciproca, un spațiu de dimensiuni mari poate fi micșorat vizual prin elementele potrivite.

Uite cum o canapea se încadrează perfect într-o cameră. Astfel, camera ta poate oferi senzația de spațiu. Pe site poți găsi mai multe tipuri de canapele, pentru diferite dimensiuni.

Determină scopul fiecărei încăperi

Delimitează cât mai clar zona de relaxare față de cea de lucru. Este o greșeală majoră să încerci să îmbini aceste elemente, pentru că pe termen lung creierul tău n-o să mai ajungă să facă diferența între muncă și relaxare. Mobilierul pentru spațiu de lucru, trebuie să îndeplinească înainte de toate, rolul funcțional. Designul poate să fie cât mai simplu, să fie în armonie cu mediul formal.


 

În schimb, mobilierul pentru relaxarea poate aduce un plus-valoare la capitolul estetic. Putem alege nuanțe preferate care se ofere senzația de confort.

Important este să ținem cont de mediul în care alegem să le montăm. Un bun exemplu pentru trăsăturile specificate mai sus este aceasta.

 

Alege cu atenție culoarea

Culorile mobilei au un rol psihologic asupra noastră, prin urmare joacă un rol foarte important. Negrul simbolizează eleganța, puterea, e cea mai bună alegere pentru un stil sofisticat. Maroul deschis transmite naturalețe, confort și stabilitate. Culoare gri în schimb, transmite calm și echilibru.

 

Nu în ultimul rând, trebuie să avem în vedere și lumina din cameră. Prezența luminii poate cântări foarte mult în alegerea mobilei ideale. Dacă lumina naturală care pătrunde în cameră  este una redusă, atunci o culoare deschisă a mobilierului va oferi o senzație mai luminoasă asupra încăperii.


 

 

Sper să te ajute aceste recomandări pentru următoarea data când vei alege mobila. Dacă ești în căutarea unor modele care să te inspire și la un preț accesibil, poți vedea oferta completă de pe site.

Ai grijă de tine!

Comentarii