Top 10 idei de decor de vară în 2023

  1. Materiale naturale
  2. Iluminat curbat
  3. Trecerea retro
  4. Tonuri de pământ
  5. Placi texturate
  6. De înaltă calitate și atemporal
  7. Detaliu auriu
  8. Aluminiu elegant
  9. Lux minimalist
  10. Aducerea grădinii în casă 

Acum că vara este complet aici, este momentul perfect pentru a schimba stilul și atmosfera casei. Indiferent de estetica voastră obișnuită, am adunat câteva dintre ideile noastre preferate de decor de vară pentru 2023. De la texturi și mobilier la palete de culori și accesorii, avem ceva pentru toată lumea. Așadar, aruncați-vă în ideile noastre de decor rafinate pentru a vă inspira în această vară.  

  1. Materiale naturale

Deci, care este mai populară tendință pentru texturi și materiale când vine vorba de decorul de vară în 2023? Răspunsul este firesc. În acest sezon, totul ne indică să ne întoarcem la rădăcini. In și bumbac, ratan și bambus, cu accente de piatră, lemn și ceramică în mobilier și accesorii vor fi calea de urmat. Atingerile de marmură sunt, de asemenea, grozave pentru a adăuga o senzație atemporală. Aceste materiale clasice, cu aspect uzat, revin în tendințele de amenajare interioară de vară din acest an. Indiferent dacă îl cumperați sau îl faceți bricolaj, oferind casei o senzație rustică și confortabilă, sigur va ajuta la modernizarea casei. 

  1. Iluminat curbat

Oglinzile asimetrice au luat amploare în 2022, dar acum, în 2023, este timpul să strălucească iluminatul. De la lămpi alungite până la candelabre cilindrice, totul se referă la a fi jucăuș, lustruit, flexibil, dar rafinat. Când vine vorba de iluminat, totul este despre a face o declarație izbitoare într-un mod elegant pentru actualizările de design interior de vară. 

În concordanță cu interesul în creștere pentru durabilitate, designul interior neregulat se referă la a profita de piesele pre-iubite și a reuni vechiul și noul într-un mod festiv.  

Sfat de top: puteți aduce și această tendință abstractă în alegerea dvs. de vaze, măsuțe de cafea și veselă.  

  1. Trecerea retro

Interioarele retro sunt în creștere și se așteaptă să devină preferatul în 2023. Gândiți-vă la tonuri pământii, un amestec de texturi stratificate și modele îndrăznețe. O influență majoră în decorul de vară pentru 2023, va fi totul despre forme moi și design de scaune relaxate, care au un efect de cocooning. Indiferent dacă introduceți modele cu covoare, tapițerie sau lucrări de artă - depinde de dvs. 

  1. Tonuri de pământ

Pornind de la cele de mai sus, cea mai populară paletă de culori pentru interioarele de vară 2023 sunt tonurile pământii. Culorile precum maro, bej, teracota și verde mușchi sunt toate favoritele pentru a crea un aspect organic, natural în casa ta. Indiferent dacă doriți să încorporați această tendință prin pereții, mobilierul sau accesoriile dvs. - puteți merge atât de îndrăzneț sau relaxat după cum doriți, deoarece toate aceste culori se potrivesc bine cu alb și gri clasic pentru un aspect mai subtil. 

  1. Placi texturate

De la dușuri și șemineuri până la pardoseli, plăcile tactile vor fi peste tot în 2023. Din nou, jucându-se cu acel sentiment organic și artizanal, plăcile texturate sunt setate să fie o tendință uriașă. O modalitate grozavă de a transforma un spațiu simplu, sunt o modalitate ușoară și eficientă de a aduce dimensiune și strălucire casei tale. 

  1. De înaltă calitate și atemporal

Sustenabilitatea nu este doar o tendință pentru decorul de vară în 2023. Va dura. Pe măsură ce devine un subiect mereu prezent, obiceiurile de cumpărături se schimbă pe măsură ce ne concentrăm mai mult pe investiții. Aceste stiluri de înaltă calitate și atemporale, mai degrabă decât tendințele de scurtă durată, sunt în creștere, deoarece oamenii caută să cumpere o dată și să cumpere mai bine. La Chilipirul-Zilei ne pasă de durabilitate, iar colecțiile noastre de mobilă sunt construite pentru a dura.  

  1. Detaliu auriu

Când vine vorba de tendințele de veselă pentru vara 2023, totul este despre minimalism. Am observat un interes real pentru ceramica neutră, cu o notă de aur. Totul se leagă de această sărbătoare a naturii și a autenticității care domină lumea designului interior chiar acum. Încorporarea unor piese clasice, simple, cu o notă de înălțime, vă poate oferi o senzație modernă, dar atemporală.

Banca ovala Yno Leonique, catifea/metal, bej/auriu, 140 × 40 x 41 cm

  1. Aluminiu elegant

Un metal important pentru acest sezon este aluminiul. Ușor de reciclat și fără efort elegant, accentele de aluminiu sunt completarea perfectă pentru orice casă minimalistă. Elegant și simplu, amestecat cu iluminarea curbată menționată mai devreme și materialele naturale, vor crea acel contrast iconic între atingerile moi și un avantaj industrial. 

Lumanare parfumata La Jolíe Muse, ceara de soia, argintiu, 8,2 x 10,2 cm

  1. Lux minimalist

Caracterizat de texturi moi, un sentiment de aerisire și curățenie – un stil minimalist de lux este totul despre simplitate și eleganță. Pentru a obține această senzație de lux, trebuie să creați un spațiu care să nu arate prea „decorat”. Puteți să vă expuneți cele mai prețuite obiecte, dar casa dvs. nu ar trebui să se simtă supraaglomerată. Simplu și fără stres, această tendință este pentru cei care văd minimalismul ca fiind ușor nerealist. Totul este să aveți mai puține articole, iar cele care sunt păstrate ar trebui să fie de înaltă calitate și să aducă bucurie spațiului. 

  1. Aducerea grădinii în casă 

În cele din urmă, un favorit de ani de zile, dar încă o tendință puternică pentru 2023 - plante de apartament și verdeață. Nimic nu spune vara ca o cameră luminoasă, în plan deschis, plină de verdeață delicioasă și plante înflorite. De la plante de șarpe și monstera până la lalele și narcise, aducerea unui pic de exterior în interior este modalitatea perfectă de a adăuga o culoare vibrantă oricărei încăperi. Dacă degetul tău verde nu este cel mai bun, atunci poți oricând să optezi pentru plante și flori artificiale cu aspect realist. 

Cu toate acestea, există o multitudine de beneficii (dincolo de estetică) care vin cu plantele de apartament reale. Un lucru este sigur, plantele nu se vor demoda niciodată.


Și acestea sunt tendințele noastre de top în decor de vară pentru 2023. Dacă doriți mai multă inspirație de design, consultați celelalte articole de blog ale noastre aici.


Spor la decorat, dragilor, și o vară elegantă vă dorim!

Comentarii