Stilul eclectic! Te caracterizează?

   Dacă vă interesează designul interior bogat, stratificat, care evidențiază o serie de ere și mișcări, designul interior în stil eclectic ar putea fi doar direcția potrivită de luat în considerare pentru casa dvs. Dar de ce stilul eclectic?

   Stilul eclectic se referă la armonie și la reunirea de stiluri disparate, texturi alăturate și culori contrastante pentru a crea o cameră coezivă, frumos realizată, care nu ar fi deplasată într-o revistă de decor pentru casă, deoarece acesta este un stil de design care are vervă și atrage privirile. Și întrucât designul interior eclectic este totul despre experimentare și joc, distrați-vă cu libertatea pe care o permite.

   Dar dacă gândul de a îmbina un amestec strălucitor de mobilier în stil eclectic cu o mână încrezătoare pare descurajant, am compilat un ghid la îndemână cu sfaturi de la designerii de interior Décor Aid pentru a vă ajuta să vă creați propriul spațiu eclectic.


Selectați o cromatică de bază



   Alegerea unei serii de culori de bază pentru a vă completa designul eclectic este un punct de plecare excelent și vă va oferi un ghid pentru a vă ajuta să editați și să vă inițiați în crearea unui aspect coeziv. De asemenea, va ajuta la atragerea elementelor de design eclectic împreună pentru ca echilibrul să înceapă. Vă recomandăm să alegeți o nuanță neutră și o culoare de accent pentru a începe. Folosirea unui neutru calmant va permite o culoare inteligentă a bazei să se stratifice și va împiedica ca încăperea să nu arate dezordonat. 


Pereți simpli



   Atunci când vă trasați planul spre perfectarea decorului în stil eclectic, este mai bine să vă păstrați pereții simpli - imaginile de fundal elaborate pot face dificilă introducerea altor elemente cu model. Pereții simpli vopsiți vor crea o bază solidă pentru a introduce un decor eclectic și pentru a adăuga interes în altă parte. Adăugarea de accesorii vibrante la un fundal simplu este mult mai ușoară decât adăugarea de accesorii simple la un fundal ocupat; veți avea mult mai multe alternative. 


Jucați-vă cu patternuri/ imprimeuri/ modele impresionante



   Aici începe să apară personalitatea și deveniți mai îndrăzneți atunci când creați o atmosferă de design interior eclectic, întrucât vă puteți juca cu modele expresive și puteți combina stiluri pentru a vedea ce se potrivește și ce nu.

   Continuați să utilizați tonuri și culori similare în întreaga schemă de decor eclectic, păstrând în același timp cele două tonuri de bază. Cu toate acestea, întrerupeți spațiul cu combinații neașteptate de modele care nu merg neapărat împreună. Împerecheați articole care par greu de asortat și fiți îndrăzneți cu ele, nu vă feriți de modelele și culorile țipătoare, deoarece vă vor ajuta să creați o senzație unică.


Jucați-vă cu texturi diferite



   Același lucru este valabil și pentru textură - distrați-vă cu piesele texturale și aduceți texturi diferite pentru ca decorul eclectic al casei să încânte. Contrastați texturi pentru o senzație eclectică memorabilă în casa dvs. Vreți să existe destule lucruri vizuale în spațiul dvs pentru a păstra interesul. O modalitate inteligentă de a face acest lucru fără a fi evident este introducerea texturilor diferite în toată camera în doze mici.

   Așezați texturi netede alături de cele aspre, groase (gândiți-vă la suprafețele de marmură împotriva boabelor de lemn), și cele moi cu cele dure (canapele de lux și perne lângă o măsuță de cafea industrială). 


Creați un perete-galerie



   Nu există spațiu mai bine amenajat pentru a include un perete - galerie decât într-o cameră de zi în stil eclectic. Combinația de rame se potrivește perfect spiritului și vă veți distra foarte mult creând un perete în timp ce vă jucați cu culoarea, dimensiunea și stilul pentru a crea sufrageria boemă eclectică personalizată perfect. O galerie arată, de asemenea, minunat pe pereții simpli, deoarece aici puteți introduce multă personalitate și interes.

   Un perete al galeriei vă permite, de asemenea, să creați puncte focale distincte. Alegeți diferite stiluri de cadre pentru a completa piesele de artă dorite.


Folosește stiluri diferite de mobilier



   Amestecarea și potrivirea diferitelor stiluri de design de mobilier este un alt mod distractiv și inteligent de a stăpâni decorul eclectic al camerei de zi frumos realizat, decorul eclectic al dormitorului și decorul eclectic al casei, în general. În esență, acesta este aspectul decorului în stil eclectic - amestecând vechiul, noul, modernul și clasicul.

   Gândiți-vă la scaunele cu spătar in formă de aripi de lângă o măsuță de cafea ultramodernă sau o oglindă Art-Deco deasupra unui șemineu victorian. Profitați de caracteristicile pe care le aveți deja în casă și contrastați-le cu piese noi pentru a profita la maximum de ceea ce aveți deja. 


Nu există reguli stricte, inafară de: distrați-vă!



   Designul interior eclectic se referă la prezentarea personalității dvs. într-o cameră. Nu vă acordați prea multe limite pentru casa dvs. în stil eclectic; eliberați-vă de regulile dure și obositoare asociate designului interior tradițional. Lăsați-vă imaginația să vă elibereze și distrați-vă cu experimentarea. 


   Spor la decorat, dragilor!


P.S. Sursă articol: www.decoraid.com/blog/interior-design-style/eclectic-style/

Comentarii