Sfaturi pentru a combina imprimeuri în decor

În fotografiile revistelor de design, în acele locuințe perfecte cu un design interior gândit la milimetru, este destul de des intalnit să găsim în decor diferite modele care nu numai că se armonizează perfect între ele, ci și se potrivesc spectaculos în acea compoziție de nota 10.

„Imposibil în casa mea”, cred mulți oameni... și nimic mai departe de adevăr! Nu aveti nevoie de un miracol sau de un designer de interior acasă, doar câteva sfaturi bune pentru a combina modele pe textile, mobilier și chiar pereți.

Masuta de cafea cu efect marmura Lesley, dreptunghiulara

Masuta de cafea cu efect marmura Lesley, dreptunghiulara

Alegeți bine paleta de culori

Diverse culori da, dar cu cap. Rețineți: combinația de imprimeuri va da deja o personalitate puternică decorului camerei, așa că este indicat să selectați maxim 3 sau 4 tonuri pentru a nu supraîncărca vizual spațiul.

Un sfat interesant: alegeți câteva culori pentru elementele de bază, pe care le puteți păstra tot timpul anului, și variați tonurile a treia și a patra după cum vă veți simți în fiecare sezon... în acest fel va fi ușor să reînnoiți decorul din când în când fără a cheltui bani.

Tipuri de imprimeuri

Flori, dungi, modele geometrice, ilustrații... ai o mulțime de opțiuni. Pentru a nu satura vizual spațiul, se recomandă să alegeți maxim 3 sau 4 diferite tipuri, de preferință în același stil decorativ (nordic, vintage, romantic...).

Set de 4 fete de perna Ashcraft, bumbac, alb/verde, 45 x 45 x 45 cm

Set de 4 fete de perna Ashcraft

Dacă doriți să începeți să vă testați combinațiile într-un mod „lejer”...
Încercați să combinați pernele simple cu mai multe modele diferite, asigurându-vă că sunt de aceeași culoare, dar cu intensități diferite.

Dacă îndrăznești să faci mai mult...
Amestecă diferite modele în acele trei sau patru culori pe care le-ai selectat. Încercați, da, să fie din aceeași gamă.


Textile

Imprimeuri dincolo de textile

Când ne gândim la imprimeuri în decor, gândurile noastre zboară direct către textile. Deschideți-vă mintea și fiți creativi: pereți, tablouri, canapele, lămpi ... există o mulțime de opțiuni!

Comoda TV 65" Carnany, maro/turcoaz, 180 x 44 x 35cm

Comoda TV 65" Carnany

Mărimea contează

Atenție: imprimeurile prea mici pe suprafețe mari vă pot provoca un pic de stres (vizual vorbind) și vă obosesc în curând, la fel cum imprimeurile mari pe elemente mici probabil nu vor fi apreciate atât de bine pe cât v-ați dori.

Prin urmare, regula generală ar fi: imprimeuri mari pentru suprafețe și/sau elemente mari (pereți sau perdele, de exemplu), și imprimeuri mici pentru detalii decorative sau piese mici (lampi, perne, carouri etc.). Cele de talie medie, in schimb, sunt un mare aliat, si asta pentru că le putem combina atât cu una cat si cu alta.

De asemenea, este important să ne gândim la dimensiunea modelelor în elemente care vor merge împreună, cum este cazul pernelor. În general, o compoziție frumoasă va fi una în care modelele nu sunt toate de aceeași dimensiune; Amestecați imprimeurile medii cu cele mici și veți avea dreptate.

Hai… da puteți!

Spor la decorat, dragilor!

P.S. Sursa articol: dauihome.com/tips-para-combinar-estampados-en-la-decoracion/

Comentarii