mystery box la 40 de ron
Șase pași pentru decorarea kitsch - un ghid

Decor, Animale, Boho, Retro, Artă sau Kitsch. Cerb de porțelan. Boho Lounge. Pictura de pisici.

Ce este, mai exact, kitsch-ul?


Sunt de părere că toată lumea are un pic de kitsch în gusturile decorative - un imprimeu sau o pernă Tretchikoff, o figurină de porțelan care doar îți topește inima sau o obsesie pentru pisica averii, de origine chineză.

Opinia oamenilor despre kitsch diferă - unii chiar îl numesc ”cheese” (brânză), ciudat sau distractiv - și s-ar putea să te simți foarte jignit atunci când colecția ta de animale din porțelan este expusă ca kitsch.

Originea cuvântului kitsch este germană și, conform vechii Wikipedia, se referă la arta produsă în masă inspirată de cultura populară. Oamenii au făcut de rușine ceea ce alții țin de kitsch încă din anii 1800! Cu mult mai vechi decât asta este însă sentimentul că „arta, ca și frumusețea, este în ochiul privitorului” și, deoarece kitsch-ul este de fapt o formă de artă, de asemenea, este deschis interpretării. Ai putea fi kitsch! Pe scurt, kitsch-ul este peste tot și văd liniile dintre kitsch și retro, kitsch și shabby chic și kitsch și eclectic ca fiind estompate. Și pentru că nu mi-ar plăcea ca oricine să creadă că nu are un os de kitsch în corpul său, când de fapt este pândit chiar în casa ta, am pregătit o listă de trăsături de identificare ale stilului de decor care este kitsch. Îl puteți folosi pentru a vă verifica kitsch-ul sau pentru a vă decora casa. Vestea bună este că există anumite articole care, în decorul potrivit, pot fi obiecte de stil și invidie, mai degrabă decât de dispreț. Pentru cei dintre voi care vor folosi ghidul pentru a obține inspirație kitsch și idei de decor, vă salut. Kitsch-ul este un stil legitim în sine și popular dintr-un motiv - este frumos!

1. Animale


Tablou BALALA, hartie, 30 x 5 x 40 cm

Dacă aveți un tablou, imprimeu sau statuetă cu un animal înfățișat cu calități asemănătoare omului (purtând îmbrăcăminte, stând în jurul unei mese), aveți artă kitsch. De asemenea, se întâmplă să fie unul dintre lucrurile mele preferate!


2. Plastic


Fotoliu Claire, plastic/metal, verde, 48 x 41 x 46 cm


Plasticul, prin natura sa, este o cultură populară și, deși există câteva exemple în care plasticul poate arăta elegant, ele sunt rare. Deci, dacă aveți obiecte de decor din plastic, este posibil să fiți kitsch.


3. Porțelan și seturi chinezesti


Set de cafea Council, alb, 10,6 x 50,5 x 16,3 cm


Desigur, dacă excludem porțelanul, precum și plasticul, ca materiale de decor, rămânem doar cu lemn și metal, ceea ce este puțin limitativ. Același tip de obiect din porțelan poate fi ridicol de kitsch și superior în același timp - depinde doar de modul în care îl folosiți. 


4. Culori strălucitoare


3 Seater Velvet Fabric Sofa Purple SOTRA | Beliani.co.uk


Sunt o parte atât de importantă a modului în care percepem și simțim lucrurile, dar o analiză atentă a combinațiilor de culori este foarte importantă. De asemenea, nu trebuie să vă fie teamă că oricare dintre culori se va simți omisă dacă nu le folosiți.

5. Flori


Și mai precis, amestecarea florilor este locul în care constă pericolul. Îmi place să amestec florile și modelele, dar atunci când nu este făcut corect, rezultatele pot fi copleșitoare. 

6. Pereți-galerie


Rama foto Sinta, maro/argintie, 49 x 5 x 44 cm


„Ca termen descriptiv, kitsch-ul își are originea în piețele de artă din München în anii 1860 și 1870, descriind imagini și schițe ieftine, populare și comercializabile.” Dacă această bucățică de Wikipedia este de unde se poate, s-ar părea că toate imprimeurile înrămate funky pe care ne place să le cumpărăm online pentru pereții galeriei noastre sunt kitsch.

In concluzie, adaugă puțin de kitch în viața și in casa ta pentru a condimenta și înviora decorul. 

Spor la decorat, dragilor!


P.S. Sursă articol: www.tasselsandtigers.com/blog/seven-steps-to-kitsch

Comentarii