5 tendințe de covoare pentru 2022, potrivit experților în design

   Un an nou este momentul perfect pentru a începe să te gândești la o înnoire a covorului. Indiferent dacă dorești să renovezi întreaga casă sau pur și simplu ai nevoie de o mică schimbare, înnoirea covorului poate avea un impact mare asupra esteticii generale a încăperii. Dar cu atât de multe opțiuni grozave din care să alegi, poate fi dificil.

   Pentru a te ajuta să iei o decizie, am consultat doi designeri de interior pentru a înțelege tendințele covoarelor pe care ne așteptăm să le vedem peste tot în 2022. De la modele îndrăznețe până la modele atemporale, există ceva pentru toată lumea, indiferent de stil, buget sau spațiu. 


1. Estetică antică


Covor Constant, polipropilena, bej/albastru, 200 x 280 cm

Covor Constant, polipropilena, bej/albastru, 200 x 280 cm


   „Există câteva covoare care vor fi populare în anul viitor, dar covoarele vintage rămân numărul unu”, spune Andi Morse, fondatorul și designerul principal al Morse Design. „Aspectul lor frumos adaugă caracter și dimensiune instantanee unui spațiu.”

   Dar nu-ți face griji! Nu trebuie să-ți petreci timp săpând prin magazinele de uz casnic și piețele de vechituri pentru a găsi un covor de epocă real care să te răsfețe în această tendință. Există o mulțime de stiluri cu aspect vintage pe care le puteți găsi la Chilipirul-zilei. Căutați modele de covoare clasice, cum ar fi imprimeurile de inspirație persană cu detalii învechite, pentru a vă înclina cu adevărat în aspectul antic.


2. Neutre dezactivate


Covor Duncanville Glaukos, polipropilena, gri, 200 cm

Covor Duncanville Glaukos, polipropilena, gri, 200 cm


   „Stilurile de covoare mai tradiționale și mai colorate au fost uriașe în tendința fermelor moderne din ultimii doi ani”, spune designerul de interior Athena Rutigliano din New Jersey . „Deși este încă răspândită, cred că va fi eliminată treptat anul viitor. Vei vedea în continuare o mulțime de covoare neutre și cu model dezactivat, deoarece acestea sunt o constantă în crearea unei senzații mai mult de tranziție, atemporală.”

   În timp ce covoarele neutre ar putea să nu pară ceva interesant, sunt incredibil de versatile, elegante și clasice. În plus, dacă este făcut corect, un covor neutru poate fi un knockout cu farmecul său simplu. Cu o varietate de stiluri și palete de culori disponibile, este ușor să treci dincolo de bej și să optezi pentru o nuanță bogată într-un model care se potrivește cu restul decorului tău.


3. Piei și modele de animale


Covor Earl, poliester, alb/gri, 155 x 190 cm


   Dacă vrei să rămâi la culorile neutre, dar cauți ceva mai îndrăzneț și care să facă declarații, Morse crede că pieile de animale și covoarele cu model de animale vor continua să domine piața în 2022. „Văd în special mai multe piei de animale care formează modele complexe, deoarece sunt moi și luxoase, păstrând totuși o paletă neutră”, explică ea.

   S-ar putea să fii surprins de cât de perfect covoarele cu imprimeu animal se pot amesteca într-un spațiu, oferind în același timp intriga și personalitatea potrivite.


4. Modele geometrice


Covor Mcbride, polipropilena, crem, 160 x 230 cm

Covor Mcbride, polipropilena, crem, 160 x 230 cm


   Dacă imprimeul animal nu se potrivește cu stilul și designul tău, Rutigliano se așteaptă să vadă o mulțime de modele geometrice diferite pe covoare în acele nuanțe neutre, tonale. „Diamantul, țesutul de pește și alte imprimeuri și texturi mici sunt în frunte și nu vor dispărea prea curănd”, spune ea. „Modelele și culorile clasice și simplificate vor continua să fie populare.”

   Acest tip de covor geometric ajută la obținerea acelei mici dimensiuni pe care covoarele monotone nu le pot oferi. Acestea fiind spuse, modelele elegante și liniare sunt suficient de minime încât să nu distragă atenția de la alte piese remarcabile din spațiul tău.


5. Covoare țesute plat


Covor Chico, polipropilena/poliester, bej, 160 x 230 cm

Covor Chico, polipropilena/poliester, bej, 160 x 230 cm


   Când vine vorba de textură și material, Rutigliano spune că totul se referă la țesăturile plate. „Oamenii se îndepărtează de fibrele naturale, cum ar fi sisal și cânepă. Alte amestecuri de materiale pot obține același aspect și sunt mult mai ușor de curățat”, explică Rutigliano. „Covoarele cu țesătură plată sunt mari și clienții caută confort și funcționalitate atunci când selectează covoare pentru toate spațiile casei.”

   Un covor din țesătură plată sunt grozave atât pentru spațiile interioare, cât și pentru cele exterioare, datorită durabilității și rezistenței la intemperii. Dacă sunteți în căutarea unei investiții de lungă durată, covoarele cu țesătură plate ca acestea pot rezista mult și sunt perfecte pentru a adăuga stil zonelor cu trafic intens.


   Stilul tău diferă de cele 5 tendințe? Nu te îngrijora! La Chilipirul-zilei găsești toate modelele, dimensiunile, culorile și stilurile!


   Spor la decorat, dragilor!


P.S. Sursă articol: https://blog.ruggable.com/popular-rug-trends/

Comentarii