Cum alegem corpurile de iluminat pentru casa noastră?

  Alegerea corpurilor de iluminat pentru casă este unul dintre detaliile pe care trebuie să le planificați atunci când decorați un spațiu nou. Dar decizia nu este ușoară, nici măcar dacă intenționați o simplă renovare sau redecorare. Dar trebuie să fiți organizați și să luati deciziile pe rând, cameră cu cameră.

Intrarea/ holul.

  Iluminarea este foarte importantă pentru intrare, deoarece vă poate face casa să arate foarte primitoare. Deci, asigurați-vă că ați stabilit o dispoziție adecvată la ușa din față. O lustră mare sau candelabru poate fi o alegere plăcută. Dacă aveți o intrare mare, luați în considerare utilizarea mai multor pendule. Candelabrele sunt, de asemenea, grozave și fac ca spațiul să arate elegant și impunător. Dacă aveți lucrări de artă expuse pe pereți, luminile de accent vă pot ajuta să evidențiați frumusețea lor.

Sufragerie.

  Un candelabru mare poate fi punctul focal al sufrageriei tale.

  Asigurați-vă că acel candelabru se potrivește cu stilul pe care l-ați ales pentru cameră. Ventilatoarele de tavan au nevoie, de obicei, de iluminare suplimentară, cum ar fi spoturile. Lămpile de podea sau de masă (lampadarele/ veiozele) vă permit să schimbați starea de spirit în câteva secunde. Aplicele sunt excelente pentru evidențierea lucrărilor de artă sau a anumitor detalii de accent. Este important să stabiliți echilibrul corect în camera de zi. Acesta este un spațiu de obicei flexibil și folosit pentru divertisment, dar și ca loc de relaxare. Așadar, luați în considerare utilizarea unor corpuri de iluminat permanente, cum ar fi candelabre sau lustre, dar luați în considerare și lampadarele și aplicele. Un comutator variabil este, desigur, un must have.

Camera/spatiul de luat masa. 

  Utilizați o lustra tip pendul sau un candelabru suspendat deasupra mesei. Luați în considerare opțiunea pentru piese mari, cum ar fi un candelabru modern. Sala de mese este una dintre cele mai ușoare camere de iluminat pur și simplu pentru că masa este întotdeauna punctul central al camerei. De obicei, candelabrele sunt alese pentru această zonă, dar lustrele pendul sunt, de asemenea, foarte populare. Cu toate acestea, puteți adăuga și o veioza sau aplice dacă doriți să puneți reflectorul pe o anumită caracteristică de accent din cameră.

Bucătărie.

  Luați în considerare să aveți mai mult de o singură lustră tip pendul în bucătărie Puteți avea mai multe tipuri de corpuri de iluminat, cum ar fi un combo de candelabru și pendule. Spoturile încorporate în tavan vă permit să poziționați lumina în zone cheie. 

Dormitor.

  Dacă doriți ceva diferit, incercati lustre pendul deasupra noptierelor în loc de veioze. Iluminarea pentru activități este foarte importantă în dormitor, deoarece vă permite să creați o stare de relaxare. Iluminarea cu accent vă poate permite să creați un fundal atrăgător. În cazul dormitorului, cea mai bună alegere ar fi lumina caldă, deoarece este mai odihnitoare și mai relaxantă. De obicei, iluminarea pentru sarcini este utilizată pe noptiere, dar puteți avea și aplice acolo. De asemenea, luați în considerare utilizarea luminilor de accent pentru a evidenția o fotografie sau o operă de artă. Nu uitați de comutatorul dimmer, acesta vă va permite să creați ambianța perfectă în cameră.

Baie.

  Iluminatul pentru sarcini este cel mai important tip din baie. Un comutator mai slab la iluminarea sarcinii vă va permite să vă reglați vederea dimineața.

  Deasupra căzii ați putea avea un candelabru sau o lustră pendul. Ceea ce este important de știut aici este că aplicele de deasupra unei oglinzi sau lângă aceasta asigură lumina adecvată pentru anumite sarcini, dar trebuie să le așezați la înălțimea potrivită (aproape de înălțimea feței) pentru o iluminare cât se poate de corectă. Iluminarea de accent bine amplasată face ca baia să fie mai primitoare, așadar luați în considerare să aveți un candelabru, o lustra pendul și nu uitați de comutatorul dimmer.

Birou.

  Dacă nu există mult spațiu pe birou, atunci aveți lustra pendul. Iluminarea pentru activități trebuie să fie plasată strategic în toată camera.

  Desigur, un birou la domiciliu ar trebui să se concentreze pe iluminarea sarcinilor. Ar trebui să conțină veioze pe birou, care sunt esențiale pentru a reduce oboseala ochilor, dar o lumină de deasupra poate fi utilă și în zilele înnorate când lucrați noaptea, iar veioza este prea puternică pentru ochi. Ar trebui să aveți un comutator de reglaj pentru lumina suspendată. Iluminatul cu accente este decorativ și poate ajuta biroul să pară mai primitor.

  Nu uitați, până pe 14 februarie aveți 27% reducere la toate corpurile de iluminat: lustre, pendule, aplice, plafoniere, lampadare, veioze, iluminat exterior si accesorii: https://www.chilipirul-zilei.ro/catalog/corpuri-de-iluminat-21


  Spor la decorat, dragii nostri!


P.S. Sursa articol: https://www.homedit.com/how-to-choose-the-lighting-fixtures-for-your-home/

Comentarii