mystery box la 40 de ron
Covoare: 4 tendinte principale in 2021!

  Anumite piese ancorează o cameră, cum ar fi decorațiunile și măsuțele de cafea, paturile și comodele, mesele și scaunele din sufragerie. Există oare o piesă mai importantă decât mobilierul la scară largă sau, cel puțin, ceva ce ar trebui să luați în considerare ca un prim pas? DA, Covoarele! Cele mai recente tendințe iau o schimbare pentru cei îndrăzneți, potrivite designerilor, dar și pasionaților, de interior.

  „Covoarele sunt o componentă crucială a designului, ancorând spațiul și oferind stratul de bază pentru restul camerei”, spune Sarah Brady, fondator și designer principal la Salt Design Co. „Sunt modalitatea perfectă de a defini și diferenția un spațiu, mai ales odată cu creșterea nivelului de viață open-concept. Uneori considerat un gând secundar, mă găsesc folosind covorul ca inspirație pentru un spațiu, construind designul de la capăt. ”

  Indiferent dacă încadrați o zonă de relaxare, texturați un dormitor sau delimitați un spatiu pentru micul dejun sau un colț de lucru de acasă, Courtney McLeod, fondatorul și directorul Right Meets Left Interior Design, spune: „Covoarele adaugă adâncime și textură în timp ce sunt excelente pentru alte simțuri, deoarece ajută la acustică și adaugă căldură”, spune ea pentru TZR. „Adesea, îmi place să aleg culori de pe un covor; sunt un punct de bază excelent pentru proiectarea unor camere cu un amestec bine considerat de culori, stiluri și perioade. ”

Covor Kaiseri, multicolor, 80 x 150 cm

www.chilipirul-zilei.ro/cumpara/covor-kaiseri-multicolor-80-x-150-cm-27794

  Atunci când selectați covorul potrivit pentru spațiul dvs., designerul de interior și stilistul Colin King spune: „Scara este totul”, mai ales atunci când se determină cât de tare sau de liniștit doriți ca un stil să fie simțit într-o cameră. „Dacă este un spațiu la scară mai mică, este vorba despre jocul cu textura și stilurile monocromatice”, explică el. „Pentru un spațiu mai mare, există un pic mai mult spațiu de explorat în ceea ce privește menținerea energiei și un model puțin mai aglomerat.”

  King spune că și covoarele sunt perfecte pentru a sparge orice tip de austeritate cu pardoseală. „Există nivele de frumusețe practică pe care le oferă în moduri foarte tangibile”, spune el, subliniind design-urile colorblock ca o alegere la modă. Dar, înainte de a lua în considerare stilul - fie el natural, colorat sau vintage - Brady spune că este vital să se ia în considerare mai întâi funcția unui covor înainte de a se concentra asupra designului. De acolo, puteți determina mai bine fabricația care va funcționa cel mai bine, fie că este vorba de sisal, iută sau lână înnodată manual, pentru a numi câteva.

  Fie că decorați un spațiu nou de la capăt, fie că doriți un schimb de covor undeva în casa dvs., continuați să citiți pentru a descoperi cele mai mari patru tendințe de covor din 2021, conform lui Brady, McLeod și King, și cumpărați stilul care vă spune ceva.

  Designerii spun că aceste 4 tendințe ale covoarelor vor domni anul acesta:

Tendința covor 2021: ton cald și materiale naturale

www.chilipirul-zilei.ro/cumpara/covor-csair-bej-deschis-80-x-150-cm-27836

  Potrivit lui Brady, 2021 este în tendințe către un design mai cald, pământesc, natural și autentic, spunând TZR: „După ce am fost acasă de peste un an, suntem atrași de culoarea care ne face să ne simțim calzi și de textilele care creează un sentiment de confort. ” Același lucru este valabil și pentru covoare, spune ea, care include o creștere a materialelor naturale în tonuri de pământ, cum ar fi sisal, lână și iută, pentru a crea un sentiment de calm. „Îmi place să lucrez cu materiale naturale de calitate, întrucât consider că nu numai că rezistă testului timpului, dar au cel mai bun randament în situații de trafic intens”, spune designerul, remarcând o afinitate pentru straturile de textură organică.

Tendința covor 2021: covoare performante și lavabile

Covor vintage Almus, albastru, 140 x 200 cm

www.chilipirul-zilei.ro/cumpara/covor-vintage-almus-albastru-140-x-200-cm-27761 

  Pentru 2021, McLeod spune că este vorba despre practic în lumea covoarelor. „Performanța și covoarele lavabile vor crește, fără îndoială, în popularitate pe măsură ce casele devin mai active și nevoia de spații curate și sigure continuă să fie o prioritate ridicată”, spune ea pentru TZR. De la intrări la dormitoare și camere de zi la bucătării, designerul spune că aceste tipuri de covoare sunt de întreținere redusă, cu o mulțime de opțiuni pe piață. Opțiunile includ covoare și traverse care să se potrivească spațiilor, de la holurile apartamentelor mici până la camerele mari de familie, indiferent dacă camera necesită modele solide sau tonuri neutre. Cel mai mare sfat al lui McLeod: „Alegeți un design neutru cu diferite înălțimi ale grămezii pentru a adăuga textura sau îndrăzniți cu un design colorat și vibrant”.

Tendința covor 2021: culori și modele îndrăznețe

Covor Malatya, multicolor, 160 x 230 cm

www.chilipirul-zilei.ro/cumpara/covor-malatya-multicolor-160-x-230-cm-27769 

  Tonurile neutre vor avea întotdeauna un loc, dar McLeod și King prezic o mișcare spre covoare îndrăznețe și colorate, care exprimă mai multă personalitate la capătul opus al spectrului. King evidențiază modele inspirate de artă și covoare în stil deco, în timp ce McLeod spune că acele covoare vibrante, îndrăznețe, cu modele dinamice și culori vii vor deveni din ce în ce mai populare. McLeod motivează: „Oamenii pot fi ei înșiși acasă; este un loc unde să te simți confortabil, să te simți încrezător și să fii tu insăți. Cred că designul are puterea de a provoca bucurie și vom vedea mai multe interioare care reflectă acest lucru printr-o trecere la alegeri de design mai îndrăznețe. ”

  Dincolo de covoarele de zonă ca puncte centrale într-o singură cameră, McLeod prezice, de asemenea, o creștere a covoarelor mai îndrăznețe în toată casa, de la traverse de scări la holuri. „Folosirea unui covor ca punct de pornire pentru o cameră poate ajuta la legarea mai multor elemente”, explică ea. „Covoarele pot ajuta la definirea mai multor spații într-o singură cameră, cum ar fi o zonă de living care se transformă într-un birou la domiciliu, zonă de joacă și școală la domiciliu. Alegerile îndrăznețe ale covoarelor pot defini aceste zone, provocând totodată creativitate. ”

Covor pentru scări Almon, albastru, 60 x 450 cm

www.chilipirul-zilei.ro/cumpara/covor-pentru-scari-almon-albastru-60-x-450-cm-19277

Tendința covor 2021: înălțimi mai mari ale firelor

www.chilipirul-zilei.ro/cumpara/covor-dreamy-crem-300-x-400-cm-27752 

  Covoarele vintage sunt o alegere populară pentru a adăuga caracter într-o cameră, dar tind să fie mai subțiri după ani de purtare. Ca răspuns, King prezice o schimbare în lungimi mai mari de grămadă în următoarele luni. Înainte de a vă imagina un shag colorat în stilul anilor '70 - versiunile din epoca nouă variază de la nuanțe deschise și aerisite, cu ciucuri simple până la lână de pluș bogat pigmentată.

  Spor la decorat, dragilor!

Comentarii