Istoria Calendarului Advent de Crăciun

Deschiderea unui calendar de Advent este o activitate plăcută care trezește curiozitatea în orice persoană. Dar de unde provine acest misterios calendar Advent? Iată o scurtă istorie a acestuia.

Ce este Adventul?

Cuvântul „advent” derivă din cuvântul latin pentru „venire”. Istoricii estimează că Adventul a fost sărbătorit încă din secolul al IV-lea.

Acum că am văzut ce semnifică Adventul, să vedem ce este un calendar Advent.

Calendarul Advent nu urmează perioada unui Advent clasic. El începe pe 1 decembrie și marchează cele 24 de zile înainte de Crăciun. Astăzi, majoritatea calendarelor de Advent includ uși de hârtie care se deschid pentru a dezvălui o imagine, un cadou mic sau o bucată de ciocolată. Tradiția datează de la mijlocul secolului al XIX-lea, când protestanții germani făceau urme de cretă pe uși sau aprindeau lumânări pentru a număra zilele înainte de Crăciun.

Istoria calendarului Advent

Se spune că primul calendar Advent a apărut în Germania în jurul anilor 1900, fiind creat de Gerhard Lang. Acesta a fost inspirat de un calendar făcut de mama sa care conținea 24 de imagini colorate atașate de o bucată de carton. Lang și-a modificat calendarele pentru a include ușile mici care sunt un element de bază al majorității calendarelor de Advent de astăzi.

Afacerea a produs peste treizeci de modele de calendare diferite până în anii 1930. Aceste calendare aveau 24 de uși și erau foarte frumos decorate și ilustrate.

În ziua de astăzi se comercializează diferite tipuri de calendare. De la calendarele clasice cu ciocolată sau bomboane până la calendare cu produse de îngrijire personală de lux, brandurile de toate felurile au creat un calendar Advent personalizat. Fie că acestea sunt cumpărate sau create de noi, există un calendar ideal pentru fiecare persoană.

Vezi Ghidul cu PRODUSE pentru CALENDARUL Advent de Crăciun.

Alte informații interesante
1. Unul dintre cele mai scumpe calendare de Advent din lume măsoară 1,75 metri înălțime și este realizat din aluminiu periat cu suprafețe cu finisaj dublu.
Calendarul creat de Porsche Design s-a vândut cu 1 milion USD și a fost disponibil doar câte o singură piesă pe continent.

2. Potrivit Guinness World Records, cel mai mare calendar de Advent din lume a fost construit în 2007 în gara St. Pancras din Londra. Calendarul masiv, care măsura aproximativ 71 de metri înălțime și 23 de metri lățime, a sărbătorit redeschiderea stației în urma unei renovări.

Comentarii