Luna mai: semnificații și calendar

Mai sau Florar este a cincea lună a anului în calendarul Gregorian și una dintre cele șapte luni gregoriene cu o durată de 31 de zile.


Mai începe (astrologic) cu soarele în semnul Taurului și sfârșește în semnul Gemenilor. Din punct de vedere astronomic, luna mai începe cu soarele în constelația Berbecului și se sfârșește cu soarele în constelația Taurului.


Numele lunii mai (latină: Maius) vine de la denumirea maiores dată de Romulus senatorilor romani.
Grecii numeau luna mai Thargelion. În România, luna mai, popular, se numește Florar. Pe ogoare, în livezi, grădini și podgorii activitatea este în toi, iar turmele de oi, cirezile de vite și prisacile dau randament maxim. În niciun an nicio altă lună nu începe cu aceeași zi a săptămânii ca luna mai.

(Sursa: Wikipedia)

În plus, mai este, de asemenea, luna în care se întâmplă multe evenimente importante, cum ar fi finala UEFA Champions League și Festivalul de la Cannes.


Calendarul lunii mai


1 mai: Ziua Internațională a Muncii - este marcată ca Ziua Internațională a Muncii în multe țări din întreaga lume, pentru a celebra și a recunoaște contribuția lucrătorilor la societate.


2 mai: Ziua Tineretului - este o sărbătoare națională în România, care este sărbătorită în fiecare an pe 2 mai. Această zi a fost instituită în anul 1949, ca o zi de sărbătoare pentru tinerii din România și este celebrată pentru a evidenția contribuția tinerilor la dezvoltarea țării și pentru a încuraja implicarea lor activă în viața socială și politică.


9 mai: Ziua Europei - este Ziua Europei, o zi de sărbătoare care celebrează pacea și unitatea în Europa.


18 mai: Ziua Muzeelor - Această zi a fost creată în 1977 de Consiliul Internațional al Muzeelor (ICOM) și este sărbătorită în întreaga lume pentru a promova rolul important al muzeelor în dezvoltarea societății și pentru a încuraja oamenii să viziteze și să se implice în activitățile muzeelor.


21 mai: Sunt doi sfinți creștini care sunt sărbătoriți în fiecare an pe 21 mai. Ei sunt cunoscuți pentru rolul lor în istoria creștinismului și pentru faptul că au făcut multe lucruri bune pentru religia creștină. Sfântul Constantin cel Mare a fost împărat roman între anii 306 și 337, iar Sfânta Elena a fost mama sa.


28 mai: Duminica Rusaliilor - este o sărbătoare creștină celebrată în fiecare an la 50 de zile după Paște, în a șaptea duminică după această sărbătoare.

Acestea ar fi cele mai semnificative sărbători ale acestei luni, sper că ți-au fost utile informațiile prezentate în acest articol.

Ai girjă de tine!

Comentarii

Articole similare