Ce este atât de deosebit la luna Februarie?

  1. Despre luna februarie
  2. astrologic
  3. etimologic 
  4. astronomic
  5. De ce e Februarie Luna Iubirii la Chilipirul-zilei?

Despre luna februarie

Februarie este a doua lună a anului în calendarul Gregorian. Este cea mai scurtă lună gregoriană, care are numai 28 sau 29 de zile. Luna are 29 de zile în anii bisecți; în ceilalți ani, luna februarie are 28 de zile.

Spre deosebire de anul 2023, care a avut 365 de zile și în care luna februarie a avut 28 de zile, anul care abia a început este an bisect, ceea ce înseamnă că va avea 366 de zile, cu februarie numărând 29 de zile.

Februarie începe cu aceeași zi a săptămânii ca și Martie și Noiembrie într-un an obișnuit și ca August într-un an bisect.

astrologic

Februarie începe (astrologic) cu soarele în constelația Vărsătorului și se sfârșește cu soarele în constelația Pești. Din punct de vedere astronomic, luna februarie începe cu soarele în constelația Capricornului și se sfârșește cu soarele în constelația Vărsătorului.


etimologic 

Numele lunii februarie (latină: Februarius, februum = mijloc de purificare, ofrandă, obiect folosit la ritualul purificării) - legat de ritualul curățirii ce se făcea anual la 15 februarie. Această lună era închinată zeului împărăției subpământene Februs.

Grecii numeau luna februarie Anthesterion.

În România, luna februarie, popular, se numește Făurar.

astronomic

La începutul lunii februarie, Soarele va răsări la ora 7 și 34 de minute şi va apune la ora 17 și 24 de minute. În schimb, la sfârşitul lunii, Soarele va răsări la ora 6 și 55 de minute şi va apune la ora 18 și 2 minute. În luna februarie, ziua are 11 ore şi noaptea are 13 ore. La data de 19 februarie se va face trecerea în semnul zodiacal Peşti. De asemenea, luna reprezintă perioada cât durează o rotaţie a astrului în jurul Pământului, și anume 29 de zile, 12 ore, 44 minute şi 3 secunde, ceea ce înseamnă aproximativ 29 zile şi jumătate. În această mişcare se disting patru faze ale Lunii: Lună nouă, primul pătrar, Lună plină și ultimul pătrar. Trebuie să știi că februarie este singura lună din calendar în care este posibil să nu fie Lună plină. Unul dintre evenimentele astronomice din 2024 va fi un fenomen rar, denumit conjuncție, care se referă la două sau mai multe planete care par să se apropie foarte mult unele de altele. De asemenea, ar putea avea loc și o eclipsă de Lună sau de Soare.

Simboluri februarie

Luna plină din februarie se numește Luna Zăpezii

Pe 23 februarie are loc Luna Plină, fiind luminată în proporție de 100%. Privește spre cer în acea noapte pentru a vedea cea mai bună vedere a acestei Luni pline!

Florile sale de naștere sunt violeta (Viola), primula comună (Primula vulgaris), și Irisul.

  • Violeta semnifică vigilență , loialitate și devotament. Oferă cuiva o violetă pentru a-i spune că vei fi mereu acolo pentru ei.

  • Primrose lasă pe cineva să știe că nu poți trăi fără ea.

Prolećno cveće 3.JPG

  • Irisul este adesea folosit ca simbol al iubirii și al prieteniei. Europenii iubesc floarea de iris și cred că simbolizează libertatea luminii. În Egiptul antic, irisul era un simbol al forței și al elocvenței.

Purple Siberian iris

Piatra sa de naștere este ametistul. Simbolizează evlavia, smerenia, înțelepciunea spirituală și sinceritatea.

Amethyst crystals
I.L.Caragiale spunea despre luna februarie: Carnavalul este în putere. Câți nu vor rămâne becheri se vor căsători. Balurile mascate vor hotărî pe mulți căsătoriți să pornească jalbă de despărțenie.

De ce e Februarie Luna Iubirii la Chilipirul-zilei?

Ziua Îndrăgostiților, numită, de asemenea, Ziua Sfântului Valentin sau Sărbătoarea Sfântului Valentin, este sărbătorită anual pe 14 februarie.

Inițial a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus, Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară.

Dragobete - Sărbătoarea Îndrăgostiților (24 februarie): povestește despre fiul Dochiei, identificat cu Cupidon in mitologia romană si Eros in mitologia greacă. In unele zone Dragobetele poartă numele de Năvalnicul, flăcău care ia mințile fetelor și tinerelor femei. Băieții și fetele trebuie să se întâlnească de Dragobete ca sa rămână îndragostiți tot anul.

Aici stele delicate de zăpadă, din nor,
Vin plutind în jos în joc aerisit,
Ca niște paiete căzute din mulțimea strălucitoare
Care albesc noaptea 
Calea Lactee.
– „Ploaia de zăpadă”, de William Cullen Bryant (1794–1878)


Datorită acestor evenimente deosebite, la Chilipirul-zilei ai reducere de 30% la toată categoria Idei de cadouri între 01 - 08 Februarie unde vei găsi inspirație interminabilă pentru a găsi cadoul mult-dorit pentru persoana iubită!

Urmărește-ne în continuare pentru alte reduceri în Luna Iubirii!

Un Februarie feeric vă doresc, dragilor!

Comentarii

Articole similare