Ce este atât de deosebit la luna Februarie?

Ce este atât de deosebit la luna Februarie?

Februarie este a doua lună a anului în calendarul Gregorian. Este cea mai scurtă lună gregoriană, care are numai 28 sau 29 de zile. Luna are 29 de zile în anii bisecți; în ceilalți ani, luna februarie are 28 de zile.


Februarie începe (astrologic) cu soarele în constelația Vărsătorului și se sfârșește cu soarele în constelația Pești. Din punct de vedere astronomic, luna februarie începe cu soarele în constelația Capricornului și se sfârșește cu soarele în constelația Vărsătorului.Numele lunii februarie (latină: Februarius, februum = mijloc de purificare, ofrandă, obiect folosit la ritualul purificării) - legat de ritualul curățirii ce se făcea anual la 15 februarie. Această lună era închinată zeului împărăției subpământene Februs.

Grecii numeau luna februarie Anthesterion.

În România, luna februarie, popular, se numește Făurar.


Februarie începe cu aceeași zi a săptămânii ca și Martie și Noiembrie într-un an obișnuit și ca August într-un an bisect.


Astronomie

Ploile de meteori din februarie includ Alfa Centauride (care apar la începutul lunii februarie), Virginidele din martie (care durează din 14 februarie până pe 25 aprilie, cu apogeul în jurul datei de 20 martie), Cancridele Deltei (care apar în perioada 14 decembrie - 14 februarie, cu apogeul pe 17 ianuarie), Centauride Omicron (la sfârșitul lunii ianuarie până în februarie, cu vârf la mijlocul lunii februarie), Centauride Theta (23 ianuarie – 12 martie, vizibile numai în emisfera sudică), Virginide Eta (24 februarie și 27 martie, cu vârf în jurul datei de 18 martie) și Virginide Pi (13 februarie și 8 aprilie, cu vârf între 3 și 9 martie).


Simboluri februarie

Luna plină din februarie se numește Luna Zăpezii

Luna plină din februarie atinge iluminarea maximă duminică, 5 februarie 2023 . Privește spre cer în acea noapte pentru a vedea cea mai bună vedere a acestei Luni pline!

Florile sale de naștere sunt violeta (Viola), primula comună (Primula vulgaris), și Irisul.

  • Violeta semnifică vigilență , loialitate și devotament. Oferă cuiva o violetă pentru a-i spune că vei fi mereu acolo pentru ei.

  • Primrose lasă pe cineva să știe că nu poți trăi fără ea.

Prolećno cveće 3.JPG

  • Irisul este adesea folosit ca simbol al iubirii și al prieteniei. Europenii iubesc floarea de iris și cred că simbolizează libertatea luminii. În Egiptul antic, irisul era un simbol al forței și al elocvenței.

Purple Siberian iris

Piatra sa de naștere este ametistul. Simbolizează evlavia, smerenia, înțelepciunea spirituală și sinceritatea.

Amethyst crystals
I.L.Caragiale spunea despre luna februarie: Carnavalul este în putere. Câți nu vor rămâne becheri se vor căsători. Balurile mascate vor hotărî pe mulți căsătoriți să pornească jalbă de despărțenie.


De ce e Februarie Luna Iubirii la Chilipirul-zilei?

Ziua Îndrăgostiților, numită, de asemenea, Ziua Sfântului Valentin sau Sărbătoarea Sfântului Valentin, este sărbătorită anual pe 14 februarie.

Inițial a fost sărbătorită ca zi a creștinismului occidental care onorează unul sau doi sfinți timpurii pe nume Valentinus, Ziua Îndrăgostiților este recunoscută ca o semnificație culturală, religioasă și comercială de dragoste și dragoste romantică în multe regiuni din întreaga lume, deși nu este o sărbătoare publică în orice țară.

Dragobete - Sărbătoarea Îndrăgostiților (24 februarie): povestește despre fiul Dochiei, identificat cu Cupidon in mitologia romană si Eros in mitologia greacă. In unele zone Dragobetele poartă numele de Năvalnicul, flăcău care ia mințile fetelor și tinerelor femei. Băieții și fetele trebuie să se întâlnească de Dragobete ca sa rămână îndragostiți tot anul.

Aici stele delicate de zăpadă, din nor,
Vin plutind în jos în joc aerisit,
Ca niște paiete căzute din mulțimea strălucitoare
Care albesc noaptea 
Calea Lactee.
– „Ploaia de zăpadă”, de William Cullen Bryant (1794–1878)


Datorită acestor evenimente deosebite, la Chilipirul-zilei ai cod IUBIRE25 pentru reducere de 25% la toată categoria Idei de cadouri, unde vei găsi inspirație interminabilă pentru a găsi cadoul mult-dorit pentru persoana iubită!

Bratara pentru barbati Kuvnyosxpovou, albastru, metal/piele/otel inoxidabil/piatra
Bratara pentru barbati Kuvnyosxpovou, albastru, metal/piele/otel inoxidabil/piatra
Bratara pentru barbati Kuvnyosxpovou, negru, metal/piele/otel inoxidabil
Bratara cu trei pandative pentru femei PENGJIN, otel inoxidabill, argintiu, 6,6 cm
Bratara gravata pentru dama PENGJIN, otel inoxidabil, argintiu/negru, 6 cm
Bratara pentru glezna Vickwood, otel inoxidabil, auriu, 21 cm


Un Februarie feeric vă doresc, dragilor!

Taguri:

Comentarii