Vibe industrial! Îți place?

Designul industrial este pentru cei care prosperă în orașe aglomerate și jungle urbane. Tu trăiești pentru momentele matinale cu vedere la peisajul urban, precum și zumzetul de noapte din oraș. Tu ești orașul, mereu în mișcare și îmbrățișând tot ceea ce are lumea de oferit.

Stilul industrial

Coltar Stockholm, piele, negru, 103 x 290 x 235 cm

Stilul industrial se inspiră din depozitele și fabricile care populează peisajul urban. Arhitectura expusă, cum ar fi grinzile din tavan, armăturile din fier și lemnul masiv, toate contribuie la caracterul robust și relaxat al designului industrial. Multe spații moderne îmbrățișează influențe industriale cu beton și conducte expuse, creând o atmosferă deschisă. Indiferent dacă intenționezi să reînvii un spațiu vechi sau dorești să adaugi un stil industrial in cel actual, există câteva modalități ușoare de a încorpora acest design minimalist în casa ta.

Paleta de culori

Nuanțele îmbătrânite, cu semne de folosire și uzate se potrivesc perfect într-un design interior industrial. Gândește monocromatic cu accente organice sau pământești bine alese. Tonurile pe bază de metal, cum ar fi oțelul și fierul, joacă un rol important în designul industrial, la fel ca ruginiul și albastrul inspirat de oxidare. Adăugarea de alb și lemn natural înmoaie și echilibrează paleta.

Elemente de stil industrial

Metal

Veioza, metal, neagra, 64 x 47,5 x 47,5 cm

Metalele ruginite, galvanizate și ondulate sunt oasele unui design interior industrial. Fie că servește unui scop sau pur și simplu pentru aspect, metalul, în multe forme, este o putere industrială.

Lemn

Comoda TV Le Havre, lemn masiv, 170 x 56 x 40 cm

Lemnul cald echilibrează răcoarea metalului. Fie că este dur sau rafinat, lemnul dintr-o casă industrială a fost în locuri neștiute de tine. Recuperat și reutilizat din vremurile sale de glorie de pe scena unui teatru sau de pe puntea unei cabane pe malul mării, are acum un nou scop în spațiul tău.

Cărămidă


Interioarele industriale nu se ascund în spatele pereților perfect tencuiți și vopsiți. Decorul industrial include cărămidă goală, spartă și beton pătat și crăpat. Adaugă o senzație de depozit, îmbrățișând aceste detalii pentru a obține un aspect industrial.

Piele


Croită și elegantă, sau uzată și îmbătrânită, pielea este cel mai bine utilizată în mobilier și alte accente tapițate. Este omologul fermecător și elegant al fundației utilitariste a decorului industrial. Pielea este atingerea moale care face acest spațiu puțin mai ”acasă”.

Accente industriale

Nituri

Ceas de perete Tressie, lemn/metal, gri, 57,5 x 57,5 x 4,5 cm

Există un semn din capul locului către industria istorică în aceste piese minuscule de hardware, care aduc în minte avioane și nave. Au fost un esențial industrial timp de un secol, iar acum sunt un detaliu elegant și convingător în mobilierul și decorul casei tale industriale.

Mecanica

Cuier de perete Katia, metal, 28 x 67 x 10 cm

Angrenajele, piulițele, șuruburile și alte componente din culise merg la lucru în spațiul tău. Esența este în detaliile mecanice ale decorului tău cu roți dințate și roți de ceas, scripete și cabluri. A vedea cum funcționează ceva nu este doar fascinant, dar face arta captivantă.

Sârmă

Cos Koala, metal, maro, 10 x 32 x 12 cm

Luminile cu colivie și coșurile de sârmă pun amprenta finală unei case industriale. O lampă cu pandantiv-cușcă amintește de locurile industriale unde becurile aveau nevoie de protecție, cum ar fi minele și depozitele. În spațiul tău, acestea îndeplinesc aceeași funcție, dar sunt și plăcute din punct de vedere estetic. Coșurile de sârmă sunt practice, deoarece pot depozita mici accesorii din casă, în timp ce reprezintă un aspect intrinsec industrial.

Lemnul recuperat

Masa Perlman, lemn masiv, maro/negru, 140 x 90 x 76 cm

Lemnul și metalul recuperat sunt reutilizate din structuri vechi pentru a avea o a doua viață în casa ta. O măsuță de cafea industrială realizată din lăzi de transport vechi sau un dulap de farmacie reînviat ca masă de bufet, spun o poveste și adaugă profunzime istorică casei tale industriale.

Idei de sufragerie industrială

Prima impresie a unui living industrial este similară cu sentimentul de a întâlni pe cineva pentru prima dată, dar simțind că o cunoști de ani de zile. Designul interior industrial este cool și adunat, fără nimic de ascuns. Tavanul deschis, țevile vizibile și cărămida expusă creează spațiu ”nervos” și imperfect, reprezentativ pentru persoana care alege să îl numească acasă.

...tavanul deschis, țevile vizibile și cărămida expusă sunt netăgăduite și imperfecte...

Elemente esențiale pentru camera de zi industrială

Rotile

Masa de cafea Narooma, lemn masiv/MDF, maro/gri, 39,11 x 119 x 59 cm

Rotilele de pe mobilier pot face aproape orice piesă să arate industrial. Rotilele metalice dezbrăcate oferă unei măsuțe de cafea, măsuței laterale sau bufet atât mobilitate, cât și un aspect de fabrică pe care niciun alt stil de design nu îl are. Forma se întâlnește cu funcția — este un lucru frumos.

Artă de perete mare

Decor de perete, metal, 40 x 120 cm

Asigură-te că spațiul inspirat de atmosfera de depozit nu se simte gol și rece, cu un decor care nu se va pierde pe pereții mari. Arta de perete supradimensionată, cum ar fi ceasurile, planurile și alte elemente grafice industriale se potrivesc ca niște roți dințate pe un angrenaj.

Țevi expuse

Decorul industrial celebrează scheletul unei structuri, cum ar fi conductele de aer expuse și țevile. În loc să le ascundă, designul industrial pune în evidență detaliile structurale. Dacă spațiul tău nu include conducte sau țevi expuse, profită la maximum de țevile pentru biblioteci și/ sau picioarele mesei.

Raft de perete Vernice, lemn/ metal, 47 x 60 x 13 cm

Fotoliul de membru de club VIP

Nimic nu are clasa unui scaun de club perfect. Pe cât de confortabil și savant, este locul vechii școli unde citești o carte sau te bucuri de un pahar de noapte.

 Fotoliu Merces, piele, gri inchis, 88 x 88 x 76 cm


Spor la decorat, dragilor!

Comentarii