Cum menții aspectul îngrijit al covorului tău timp îndelungat?

 Pentru că suntem în mijlocul curățeniei și redecorării de primăvară, astăzi îți aducem în prim-plan un detaliu care va da casei un look nou: alegerea unui covor, dar mai ales păstrarea aspectului de îngrijit un timp cât mai indelungat!

 Majoritatea caselor au covor în cel puțin o cameră și așa este și normal deoarece covorul este o opțiune excelentă pentru pardoseală. Este confortabil de mers pe el, rămâne cald în timpul iernii, este mai moale când este aerisit și arată generos și elegant.

{% display_products limit = "4" columns = "4" type="search" search_string="covor+de+intrare+albastru" %}

 Din aceste motive, covorul este una dintre cele mai populare opțiuni pentru pardoseli.
Covorul necesită, totuși, puțină întreținere pentru a rămâne curat și nou. Spre deosebire de podelele din lemn și gresie, care pot fi curățate în cea mai mare parte pur și simplu prin măturare sau ștergere, covorul este mai puțin rezistent la pete, praf și resturi. Din aceste motive, este mai dificil să păstrezi covorul îngrijit și ca nou-nouț.

{% display_products limit = "4" columns = "4" type="search" search_string="covor+de+intrare+bej" %}

  Totuși, există câțiva pași simpli pe care îi poți parcurge pentru a te asigura că al tău covor  își păstrează aspectul nou. Acești pași includ adăugarea de protecție în anumite zone, îndepărtarea pantofilor ori de câte ori este posibil, aspirarea în mod regulat, curățarea rapidă a scurgerilor, rearanjarea mobilierului, întinderea covorului și curățarea regulată în profunzime.

  Dacă ai grijă să ții pasul cu aceste sarcini în mod regulat, covorul tău va rezista mult mai mult și va rămâne uimitor. Iată o privire mai profundă asupra modului în care te poți asigura că faci tot ce poți pentru ca acest covor să arate nou-nouț.

Îmbrățișează curățenia de primăvară și toamnă

  Curățenia de primăvară nu este doar o vorbă drăguță. Este o oportunitate de a te scufunda cu adevărat în sarcina igienei casei, luând lustruirea tipică la un nivel superior. 

  În loc să aspiri pur și simplu, ridică covoarele și curăță și dedesubt pentru a te asigura că nu există nimic sub ele care să le amenințe durata de viață. Folosește chiar și substanțele pentru curățarea covoarelor cumpărate din magazin pentru o curățare completă. Apoi lasă covoarele să se usuce complet înainte de a le întoarce în camerele lor.

Adăugarea protecției

  O protecție este să adaugi un ghidaj de podea din plastic acolo unde covorul se întâlnește cu gresie sau podele din lemn. Sistemele de pardoseală ajută la evitarea ridicării sau uzării covorului la margini din cauza trecerii de la un tip de pardoseală la altul.

  Există, de asemenea, covorașe pe care le poți achiziționa pentru a le pune sub scaune, canapele și alte piese de mobilier pentru a evita deteriorarea de la picioarele mobilierului.

Scoaterea pantofilor

  În timp ce îndepărtarea pantofilor poate fi dificil de controlat, poate fi și o salvare pentru covorul tău. Pantofii poartă multă murdărie și resturi și sunt, de asemenea, mult mai grei pe covor decât picioarele goale.

  Adăugarea unui semn în fața ușii sau a unui loc pentru a depozita pantofii poate fi un memento util pentru tine și pentru alții care intră în casa ta pentru a-și scoate pantofii.

{% display_products limit = "4" columns = "4" type="search" search_string="raft+de+pantofi" %}

Aspirarea în mod regulat

  Covorul tinde să atragă mult praf și resturi, chiar dacă iei multe măsuri de precauție pentru a evita să le aduci în casă. Una dintre cele mai bune modalități de a păstra praful și resturile departe de covor este să aspiri în mod regulat.

  Încearcă să aspiri o dată sau de două ori pe săptămână și asigură-te că ai aspirat imediat dacă observi ceva pe covor care nu ar trebui să fie acolo. De asemenea, poți ajuta la îndepărtarea mirosurilor de pe covor prin stropire cu bicarbonat de sodiu pe covor înainte de a începe să aspiri.

  Un pas important este să te asiguri că aspiri corect. Începe să aspiri într-o direcție și apoi aspiră perpendicular pe direcția anterioară. Verifică toate colțurile zonei cu mochetă/ covor pentru a te asigura că ridici tot ce s-ar putea ”odihni” în covor.

  Asigură-te că păstrezi aspiratorul bine întreținut pentru cele mai bune rezultate. Încearcă să golești punga sau recipientul de pe aspirator când acesta devine pe jumătate plin. Verifică rolele de pe partea inferioară a aspiratorului și asigură-te că îndepărtezi orice s-a înfășurat în jurul lor.

Curățarea rapidă a scurgerilor

  Cu cât ajungi mai repede la o ”scurgere”, cu atât va fi mai ușor de curățat și cu atât sunt mai mari șansele ca aceasta să fie eliminată complet. Iată o listă cu câteva sfaturi importante pentru îndepărtarea scurgerilor în cel mai bun mod.

  •  Asigură-te că ștergi zona cu un prosop uscat în loc să apeși înainte și înapoi. Frecarea petei tinde să o împingă mai mult în covor, în timp ce ștergerea ajută la îndepărtarea mai multor scurgeri.
  •  Folosește un agent de îndepărtare a petelor de covor pe zona afectată. Lasă agentul de îndepărtare a petelor să stea pentru perioada de timp indicată.
  •  Șterge soluția de îndepărtare a petelor cu un prosop uscat și, din nou, asigură-te că nu apeși înainte și înapoi.
  •  Adaugă un produs rezistent la pete. Adăugarea unui produs rezistent la pete poate să nu elimine complet petele, dar va fi un strat suplimentar de protecție pentru covorul tău. 

Rearanjarea Mobilierului

  Mobilierul poate începe să adauge urme de greutate pe covor cu cât îl lăsați mai mult în același loc. Rearanjarea mobilierului din când în când poate ajuta la eliminarea urmelor de greutate de la deteriorarea covorului.

  Rearanjarea mobilierului va fi cea mai eficientă pentru a evita urmele de greutate și, ocazional, oferă o schimbare revigorantă pentru gospodărie. Un alt lucru pe care îl puteți face este să achiziționați și să utilizați covorașe de mobilier. Acestea vor adăuga o barieră suplimentară între mobilă și covor, rezultând o greutate directă mai mică pe o zonă a covorului.

Întinderea Covorului

  Ai observat că mocheta/ covorul se îngrămădește în anumite zone? Acest lucru se poate întâmpla dacă trageți prea des mobilierul prin cameră. Poate fi cauzat și de o instalare defectuoasă.

  Dacă acest lucru se întâmplă cu covorul tău, este important să îl întindeți.
Întinderea covorului poate contribui la creșterea longevității covorului și îl poate face să pară ca și cum ar fi un covor nou-nouț, proaspăt instalat. 

{% display_products limit = "4" columns = "4" type="search" search_string="covor+150" %}

Curățare profundă regulată

  Asigură-te că îți curăți profesional covorul cel puțin o dată pe an, ceea ce va fi, de asemenea, foarte benefic pentru a menține covorul curat și nou. Dacă un profesionist vine cu echipamente de calitate profesională, te va ajuta să îl curăți temeinic.

  Spor la treabă, dragilor!

Comentarii